Vakarienei – genetiškai modifikuotas superviščiukas

Artimoje ateityje ant amerikiečių stalų gali atsirasti patiekalai, pagaminti iš genetiškai modifikuotų galvijų ar paukščių.

JAV Maisto ir vaistų administracija siūlo leisti šalies parduotuvėse pardavinėti pieną ir maistą, pagamintą iš genetiškai modifikuotų gyvūnų.

Greitai augančios genetiškai modifikuotos vištos, kurios esą deda sveikesnius kiaušinius, ir karvės, atsparios tokioms ligoms kaip galvijų kempinligė, jau yra auginamos, tačiau iki šiol iš jų pagaminti maisto produktai nebuvo parduodami.

Šalies vyriausybė pirmiausia nori įsitikinti, kad genetiškai modifikuoti gyvūnai ir maisto produktai nekelia pavojaus žmonių sveikatai ar gamtai.

Kritikai šiuos produktus jaus spėjo pavadinti „Frankenšteino" maistu. Juos apstulbino tai, kad ant maisto pakuočių nesiruošiama žymėti, kad jis yra pagamintas iš genetiškai modifikuotos mėsos, paukštienos ar žuvies.

„Kiaulėms ketinama naudoti pelių genus, o etiketėje to nebus parašyta. Tai nesuvokiama", -  piktinosi Amerikos vartotojų sąjungos atstovas Jeanas Halloranas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių