Vaikų lavinimas meno mokyklose brangta perpus

Vilniečiams, leidžiantiems vaikus į sostinės muzikos ir meno mokyklas, teks plačiau atverti pinigines. Trečiadienį Vilniaus miesto taryba pritarė įkainių už vaikų ugdymą kėlimui jau nuo rugsėjo 1 d.

Pagal iki šiol galiojusį savivaldybės neformaliojo švietimo įstaigų tvarkos aprašą mėnesinis mokestis siekė 50 litų. Dabar jis padidintas iki 75 litų.

Muzikos ir meno mokyklas lanko 467 socialiai remtini vaikai, atleisti nuo mokesčio, ir 1182 keli vienos šeimos vaikai, kurie moka 50 proc. mokesčio. Surenkamas tėvų mokestis sudaro apie 9,61 proc. savivaldybės skiriamų lėšų neformaliajam švietimui.

2010 metų miesto biudžete muzikos ir meno mokykloms skirta 21 mln. litų. To akivaizdžia per maža - finansavimas netenkina mokyklų poreikio. Joms reikia dar bent 3 mln. litų. Todėl taryba įkainius už vaikų ugdymą padidino, dalį finansinės atsakomybės perkeldama ant tėvų pečių.

Pagal naują tvarką mokestis už vaiko ugdymą muzikos ir meno mokyklose išaugo perpus – 50 proc. Atsižvelgiant į kai kurių mokyklų teikiamų programų specifiką ir apimtis, mokestis diferencijuojamas J.Vienožinskio dailės mokykloje ir B.Jonušo muzikos mokyklos vykdomoms programoms. Pavyzdžiui, J.Vienožinskio dailės mokykloje pradinio ugdymo programą lankančių vaikų tėvams teks mėnesiui atseikėti 50 litų, o pagrindinio ugdymo programa kainuos 75 litus.

Nuo mokesčio už ugdymą atleidžiami socialiniai paramos gavėjai. Jei mokyklą lanko du ir daugiau vaikų iš tos pačios šeimos, vienam mokiniui taikomas 100 proc., o kitiems – 50 proc. mokestis.


Šiame straipsnyje: ugdymasmokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių