Vaikai išmoko saugoti gamtą

Maždaug dvidešimties Klaipėdos mokyklų moksleivių dėka bus išsaugota beveik 520 medžių bei aplinkoje sumažės atliekų, rašo dienraštis „Klaipėda".

Konkurso „Atliekos - ne šiukšlės", kurį surengė Klaipėdos ekologinis klubas „Žvejonė" drauge su uostamiesčio savivaldybe, metu vaikams buvo aiškinama, kaip svarbu tausoti gamtą.

Devynis mėnesius moksleiviai ruošė įvairius aplinkosauginius projektus: piešė, kūrė filmus, plakatus, ruošė įvairius renginius, į kuriuos įtraukdavo ir aplinkinius, o svarbiausia - mokėsi rūšiuoti atliekas.

Prie konkurse „Atliekos - ne šiukšlės" dalyvavusių mokyklų buvo pastatyta po du antrinių žaliavų konteinerius. Į juos moksleiviai metė makulatūrą ir plastiką.

Iš viso vaikai per porą mėnesių surinko 1,4 tonos plastiko ir 30,58 tonos popieriaus. Teigiama, kad viena tona perdirbtų popieriaus atliekų išsaugo 17 medžių. Tad moksleiviai gali džiaugtis ženkliai prisidėję prie to, kad aplinka nebūtų teršiama.

Daugiausiai antrinių atliekų surinkusios ir įspūdingiausius aplinkosauginius projektus paruošusios mokyklos buvo apdovanotos vakar vykusiame baigiamajame konkurso renginyje.

Konkurse dalyvavusių mokyklų moksleiviai ir toliau rūšiuos atliekas. Prie visų švietimo įstaigų palikti antrinių žaliavų konteineriai.

Baigiamajame konkurso renginyje, vykusiame Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną Atgimimo aikštėje, buvo surengta ir fotografijų paroda „Natura- 2000 Lietuvos pajūryje".

Praeiviai galėjo pasigrožėti įspūdingomis nuotraukomis, kuriose fotomenininkai, daugiausiai - biologai, įamžino retus pajūrio augalus, paukščius ir kraštovaizdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių