Vaikai auklėjami kumščiais

Šiandien mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel" ir visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus" pradeda projektą „Augink atsakingai", kuriuo siekia iki 2010-ųjų metų perpus sumažinti smurto prieš vaikus atvejus šeimose.

„Vaikų patirtas smurtas palieka randus visam gyvenimui. Jie užauga neiniciatyvūs ir prisitaikėliški, mušimas dažnai užkerta vaikams kelią tapti kūrybiškomis asmenybėmis", - sakė visuomeninės organizacijos "Gelbėkit vaikus" direktorė Rasa Dičpetrienė.

Anot R. Dičpetrienės, kaip parodė šiemet gegužę tyrimų bendrovės „TNS-Gallup" atlikta apklausa, beveik pusė, arba 48 proc., Lietuvos vaikų patiria fizines bausmes. Šis ir kiti tyrimai rodo, kad fizinių bausmių toleravimas šeimose pagrįstas bendra visuomenės nuomone, susiklosčiusia dėl tradicijų ir dėl nežinojimo, kaip kitaip auklėti vaiką.

„Buvome aktyvūs informacinės visuomenės kūrėjai, ir tai buvo svarbus žingsnis pažangios visuomenės link. Dabar modernių priemonių Lietuvoje nebetrūksta, ir reikalingos ne technologinės, o socialinės inovacijos, kurios suteiktų terpę lavinti vaiko protą, kūrybiškumą, ugdyti asmenybę.", - teigė „Omnitel" prezidentas Antanas Zabulis

Pasak „Omnitel" prezidento, tokia inovacija ir yra iniciatyva „Augink atsakingai", kuri skatins atsisakyti fizinių bausmių ir problemas spręsti pozityviai bendraujant su vaiku.  

Projektas bus įgyvendinamas keliais etapais. Pirmasis - aštri socialinė reklama, siekianti atkreipti visuomenės dėmesį į smurto prieš vaikus problemą šeimoje. Projekto rengėjai taip pat ketina suburti šia problema besidominčios bendruomenės tinklą ir teikti patarimus tėvams apie vaikų auklėjimą specialiai sukurtoje interneto svetainėje www.augink.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių