Uostamiesčio A.Rubliovo mokyklos moksleiviams teks kraustytis

A.Rubliovo pagrindinės mokyklos moksleiviai, kurie miesto biudžetui kainuoja brangiausiai, turės įprasti prie pokyčių.

A.Rubliovo pagrindinė mokyklos auklėtiniai šiuo metu ugdomi dvejuose pastatuose. Tokia situacija susiklostė, nes dar pernai pavasarį Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė dviejų rusakalbių - A.Rubliovo pagrindinės ir „Pamario" vidurinės - mokyklų reorganizacijai. Pastaroji mokykla buvo prijungta prie pirmosios.

Tačiau „Pamario“ mokykla, nors ir buvo prijungta prie kitos, liko savo patalpose Naikupės gatvėje.

Kadangi vienai mokyklai tenka išlaikyti du pastatus, ji turi labai didelių išlaidų.

„Jas įvertinus vienam moksleiviui, skaičiuojama, jog A.Rubliovo pagrindinėje mokykloje vaiko išlaikymas yra brangiausias“, - konstatavo Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė.

Išlaikyti vaiką A.Rubliovo pagrindinėje mokykloje kainuoja apie 8,4 tūkst. litų, kai kitose ugdymo įstaigos suma yra keliais tūkstančiais litų mažesnė.

Be to, A.Rubliovo pagrindinėje mokykloje nėra pakankamai mokinių, kad abu pastatai būtų maksimaliai užimti – yra 120 laisvų vietų.

„Skaičiai rodo, kad metų pabaigoje pinigų darbo užmokesčiui šioje mokykloje tikrai trūks“, - realybės neslėpė V.Kazakauskienė.

Kai kuriuos politikus papiktino tai, jog dėl vienos mokyklos yra skriaudžiamos kitos – nuo jų nurėžiami pinigai, todėl teiravosi, kaip išspręsti šią problemą.

V.Kazakauskienė tvirtino, jog vienas iš būdų – 5-10 klasių moksleivius iš Naikupės gatvės perkelti mokytis į Debreceno gatvėje esantį A.Rubliovo pagrindinės mokyklos pastatą.

„Dabar situacija tokia, kad 5-10 klasių moksleiviai mokosi abiejuose pastatuose. Jei juos sukeltume į vieną, tuomet sumažėtų mokytojų, vadovų etatų ir taip pavyktų sutaupyti. Pradinukų iš Naikupės gatvės pastato nesiūlome iškelti“, - teigė V.Kazakauskienė.

Nors Lietuvos rusų sąjungai ir Rusų aljansui priklausantys miesto tarybos nariai priešinosi tokiam pasiūlymui, politikų daugumos nuomonė buvo kita – pritarti siūlymui.

Manoma, kad moksleiviai persikraustyti į kitą pastatą pradės kitais mokslo metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vi

vi portretas
pradės šaukti, kad skriaudžiami rusakalbiai...ar dar nepasiskundė Rusijai?...

nesamone...

nesamone... portretas
...parasyta - streaipsnio pavadinimas neatitinka turinio! p.V.Spuryte, matyt, neskaito, ka raso??? O del fakto - seniai reikia jungti pustustes mokyklas - dar tokiu keletas yra - Sendvaris, Vites, Sauletekio. Kodel musu vaikai turi salti pamokose, kai pritrukus (matyt) lesoms, svietimo skyrius isleidzia isakyma visose ugdymo istaigose sumazinti siluma? Musu vaiku sveikatos saskaita yra bandoma "uzlopyti"skyles biudzete, atsiradusiu del tokiu mokyklu.

to vi

to vi  portretas
Kvailas komentaras
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių