Tėvams – nemokami vaikų auklėjimo kursai

Paramos vaikams centras ateinantį pirmadienį Vilniuje rengia nemokamus kursus tėvams, kuriuose mokys, kaip spręsti vaiko elgesio problemas. Jau ne pirmą kartą panašius kursus rengiančio Paramos vaikams centro psichologės neabejoja, kad daugelis vaikų auklėjimo sunkumų kyla tiesiog iš nežinojimo.

„Mes negimstame mokėdami būti gerais tėčiais ar mamomis, visko gyvenime mokomės, o šios pareigos yra ypatingai atsakingos ir tokios specialybės nemokoma netgi aukštosiose mokyklose. O kartais pakanka visai paprastų žinių apie vaiko mąstyseną ir elgesio ypatumus, jog galėtume lengviau suprasti jo poreikius, susidraugauti su juo ir ugdyti norimas vertybes", - sakė Paramos vaikams centro direktorė, psichologė Aušra Kurienė.

Paramos vaikams centras jau yra rengęs kursus tėvams apie vaikų drausminimą, mažamečių elgesį bei paauglių psichologiją. Šie kursai sulaukė ypatingai didelio dėmesio ir gerų rezultatų.

„Buvome nustebę, kai ankstesniais metais į kursus susirinko daugiau ne mamų, o tėčių, kurie aktyviai domisi vaikų auklėjimu", - portalui sakė Paramos vaikams centro atstovė Eglė Remeikaitė.

Pasak jos, registruotis į nemokamus kursus galima elektroniniu paštu.

„Labai džiaugiuosi, kad išdrįsau sudalyvauti šiuose kursuose. Viskas buvo aiškinama paprastais žodžiais ir kasdieniniais pavyzdžiais, nors iš pradžių tikėjausi sudėtingų psichologinių terminų. Manau, kad reikia nebijoti pripažinti, jog ne visada mokame tinkamai elgtis su savo vaikais ir papildomos žinios yra tikrai naudingos", - teigia viena iš kursuose dalyvavusių mamų.

Paramos vaikams centras yra nevyriausybinė organizacija, teikianti nemokamą psichologinę pagalbą fizinį, seksualinį ar psichologinį smurtą patyrusiems vaikams ir jų artimiesiems, dalyvaujanti ugdymo, sveikatos apsaugos, teisėtvarkos, socialinio darbo specialistų švietimo veikloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių