Tarp jaunųjų mokslininkų konkurso laureatų – trys Kauno moksleiviai

Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinį etapą laimėjo Agnė Gudaitė iš Kauno rajono Ugnės Karvelis gimnazijos bei Edvinas Misiukevičius iš Kauno Maironio universitetinės gimnazijos bei Akvilė Gintautaitė ir Eglė Stonkutė iš Palangos senosios gimnazijos, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos 12 klasės mokinė A.Gudaitė atliko darbą „Ar girnelės forma turi įtakos girnelės kremzlės sudilimui“ (vadovas prof. Rimtautas Gudas).

Kauno Maironio universitetinės gimnazijos dvyliktokas E.Misiukevičius apdovanotas už darbą „Viendienių (Hemerocallis) selekcija ir sėjinukų auginimas patalpoje“ (vadovė Rita Urbanavičienė). Remiantis darbo rezultatais išvestas viendienės sėjinukas, išbandytas naujas sėklų daiginimo būdas.

Dvyliktokės palangiškės A.Gintautaitė ir E.Stonkutė įvertintos už darbą „Pjuvenų kaip sorbentų panaudojimas švino jonams pašalinti iš užteršto vandens“ (vadovė Danguolė Baranauskienė).

Šio darbo tikslas - išsiaiškinti pjuvenų kaip sorbentų panaudojimo švino jonams šalinti iš užteršto vandens galimybes.

Šių darbų autoriai rugsėjo 21-26 dienos atstovaus Lietuvai Prahoje vyksiančiame Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse.

Juos vertins komisija, sudaryta iš įvairių šalių mokslininkų. Bus vertinamas pateikto projekto originalumas, kūrybiškumas, moksliškumas, atlikimo metodika, savarankiškumas, praktinis idėjų realizavimas, vizualinis stendo apiforminimas, dalyvio pasirengimas diskusijai, savo darbo pristatymas vertinimo komisijai.

Nacionalinio konkurso laimėtojais taip pat tapo: Pijus Žagrakalys ir Simonas Pranys iš Šiaulių J.Janonio gimnazijos už darbą „Žemųjų dažnių virpesių įtaka sėklų dygimui ir augalo vegetacijai“(vadovė Valentina Rakužienė), Kauno moksleivių aplinkotyros centro mokinė Aurėja Bačinskaitė už darbą „Kvietinės duonos technologija pritaikant paprastąją garšvą duonos gamybai ir mikrobiologinei saugai padidinti“ (vadovė Jolanta Šernienė).

Konkursui 174 mokiniai pateikė 114 mokslinių tiriamųjų darbų. Mokiniai gilinosi, eksperimentavo, atliko tyrimus fizikos, astronomijos, chemijos, biologijos, inžinerijos, informatikos, technologijų, socialinių ir kitų mokslų srityse. 20 geriausių darbų pateko į baigiamąjį turą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arturas

arturas portretas
Bravo Agne!!!

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Šaunuoliai visi!! didelės sėkmės jum! :)

Ir

Ir portretas
Ir smagu kai ne išskirtinė Kauno gimnazija(apie jėzuitus aišku) "gauna" talentingų vaikų ir dar paruošia puikiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių