Švietimo ministras siūlo gerinti aukštųjų mokyklų valdymą

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius teigia, kad aukštųjų mokyklų valdymo sistemos pokyčiai yra pirmi svarbūs žingsniai aukštojo mokslo ir studijų sistemos pertvarkoje.

Vakar ministras dalyvavo Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstyti įvairūs siūlymai, kaip keisti valstybinių aukštųjų mokyklų finansavimo ir valdymo tvarką.

„Aukštųjų mokyklų valdymo sistema yra esminis elementas siekiant kelti aukštojo mokslo ir studijų kokybę. Universitetų tarybose turėtų veiksmingai dalyvauti nepriekaištingos reputacijos, autoritetingi visuomenės atstovai. Tai padėtų aukštosioms mokykloms tapti atviresnėms visuomenės ir valstybės reikmėms", - sako ministras.

Švietimo ir mokslo ministras siūlo, kad valstybinių aukštųjų mokyklos rektorių turėtų rinkti taryba, kurios daugumą sudaro socialiniai partneriai. Ši tvarka turėtų pakeisti galiojančią, kai rektorius renkamas Senato - valstybinio universiteto aukščiausios akademinės savivaldos institucijos.

Komiteto posėdyje ministras A. Monkevičius pasiūlė papildomai koreguoti Mokslo ir studijų įstatymo projektą, aiškiau apibrėžiant aukštųjų mokyklų tarybų sudėtį ir stiprinant jų nepriklausomumą ir viešumą.

„Viena svarbiausių valstybinės aukštosios mokyklos tarybos funkcijų - kuo geriau atstovauti visuomenės interesams", - teigia  A. Monkevičius.

 

„Klaipėdos" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių