Studentų kantrybė trūko

Ateinantį pirmadienį Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai žada protestuoti prieš pavasarį Seimo priimtas Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, pagal kurias už studijas neturės mokėti tik tie studentai, kurių studijų vidurkis per semestrą yra ne mažesnis kaip aštuoni balai.

„Negalime taikstytis su tokia situacija. Ketiname garsiai pasakyti „NE" Lietuvos valdžios institucijoms, nes jų abejingumas ir aplaidūs sprendimai daro įtaką tūkstančiams jaunų žmonių", - sako VGTU studentų atstovybės prezidentas Justinas Krūgelis.

Pasak jo, studentai puikiai supranta, kad nekeičiant situacijos, mokėti už studijas turės keturi iš penkių VGTU studentų.

„Tai ne tik mūsų universiteto problema. Tarp daugumos tiksliųjų mokslų studentų tik nedaugelio žinios vertinamos aštuonetu, visų kitų rezultatai yra žemesni. Ir tai nereiškia, kad jie yra prasti studentai. Paprasčiausiai dėstytojai dar neperėjo prie dešimtbalės vertinimo sistemos", - tvirtina J. Krūgelis.

Tūkstantinė studentų minia savo protesto eiseną planuoja pradėti rugsėjo 22 dieną 11:30 val. prie prezidentūros ir baigti prie Seimo rūmų.

„Protesto akcija siekiame, kad dabar galiojanti tvarka būtų pakeista. Ji negali būti taikoma tol, kol Lietuvos aukštosiose mokyklose nebus įtvirtinta aiški ir vieninga studijų rezultatų vertinimo sistema. Esant šiandieninei situacijai gerai besimokančiais studentais turėtų būti laikomi visi sesiją be skolų baigę studentai. Neketiname būti vėluojančių ar neapgalvotų sprendimų atpirkimo ožiais", - sako studentai.

Pasak VGTU studentų atstovybės, inicijuoti masinę studentų protesto akciją paskatino įvairių kursų studentų skundai, pasipiktinimas ir nerimas dėl dabartinės situacijos. Studentų teigimu, toks elgesys su tiksliųjų mokslų studentais yra neteisingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių