Studentai iš užsienio viliojami į VDU

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Tarptautinių ryšių tarnyba šiais mokslo metais ėmėsi svarbių darbų - populiarinti studijų programas užsienyje.

Su studijų programomis, skirtomis iš užsienio atvykstantiems studentams, bus galima susipažinti gruodžio 29-30 dienomis vyksiančių atvirų durų dienų renginiuose, rašo VDU laikraštis „Universitas Vytauti Magni".

Nelietuviškas mokyklas baigę lietuviai ir užsieniečiai jau nuo kitų mokslo metų galės studijuoti anglų kalba septyniose magistrantūros studijų programose Ekonomikos ir vadybos, Politikos mokslų ir diplomatijos, Socialinės gerovės ir Socialinių mokslų fakultetuose.

Universitetas taip pat atviras užsienio studentams, norintiems studijuoti vieną ar kelis semestrus. Fakultetai jiems yra parengę daugiau nei tris šimtus studijų dalykų, kurie gali būti dėstomi anglų kalba paskaitose ar individualių konsultacijų metu.

„Tai, kad studentai iš užsienio bus kviečiami studijuoti tokiomis pačiomis sąlygomis kaip Lietuvos vidurines mokyklas ar gimnazijas baigę abiturientai, yra normalu, nes būdami Europos Sąjungoje mes negalime išskirti kitų šalių studentų", - sako VDU universiteto rektorius prof. habil. dr. Zigmas Lydeka.

Jis ypač pritaria iniciatyvai iš Lietuvos išvykusius jaunus žmones sugrąžinti į mūsų šalies studijų erdvę.

„Svarbu sudaryti sąlygas jų grįžimui. Mes įsipareigojime grįžtantiems žmonėms pagelbėti lietuvių kalbos studijose, padėti jiems pasiekti Lietuvos bendro lavinimo mokyklų keliamus reikalavimus, suteikti galimybę universitete studijuoti nuotoliniu būdu", - sako Z.Lydeka.


Šiame straipsnyje: vdu studijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių