Studentai reikalauja kokybiškų studijų

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) kritiškai vertina Vyriausybės siūlymą didinti valstybės finansuojamų studijų vietų skaičių, kadangi pasigenda konkrečių įsipareigojimų skirti daugiau pinigų aukštosioms mokykloms ir tokiu būdu užtikrinti kokybiškas studijas.

„Tam, kad studentui būtų sudaromos sąlygos kokybiškai studijuoti, aukštosios mokyklos jau dabar negauna net pusės reikalingų pinigų - skiriama vos apie 47 proc. būtinų lėšų. Finansų ministerija planuoja „karpyti" visų sektorių finansavimą. Aukštojo mokslo biudžetas vis mąžta. Kodėl į šiuos faktus neatsižvelgiama?" - retoriškai klausia LSS prezidentas Jonas Okunis.

Pasak LSS vadovo, neišsprendus bazinio finansavimo problemos, siūlymas nemokėti už studijas visiems akademinių skolų neturintiems studentams reiškia tik tai, kad bus didinamas prastai parengiamų, iš esmės nekokybiškam mokslui pasmerktų studentų skaičius.

Studentų sąjungos lyderis pastebi, jog dabartinėse diskusijose aiškiai susikerta dvi vertybės: aukštojo mokslo prieinamumas ir studijų kokybė.

„Iš esmės mes pritartume siūlymui už studijas nemokėti tiems studentams, kurie neturi akademinių skolų, tačiau tai neturėtų būti daroma studijų kokybės sąskaita, todėl būtina didinti aukštųjų mokyklų finansavimą", - portalui sakė LSS atstovas Dainius Dikšaitis.

Pirmadienį Vyriausybė nusprendė, jog už studijas neturėtų mokėti visi į valstybės finansuojamas vietas įstoję ir akademinių skolų neturintys studentai. Savo išvadas Vyriausybė pateikė Seimui, kuris po karštų diskusijų nutarė Aukštojo mokslo įstatymo pataisas svarstyti po rinkimų.


Šiame straipsnyje: studentaimokslasstudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių