Specialiųjų poreikių moksleivius – po vienu stogu

Klaipėdoje turėtų sumažėti mokyklų – nuo kitų mokslo metų pradžios ketinama sujungti dvi uostamiesčio specialiojo ugdymo įstaigas.

Politikai ketvirtadienį leido savivaldybės administracijai rengti miesto tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma prie „Medeinės“ mokyklos prijungti „Gubojos“ įstaigą.

Abi šios mokyklos, kurios anksčiau vadinosi 1-ąja ir 2-ąja specialiosiomis internatinėmis, buvo perimtos iš Klaipėdos apskrities viršininko administracijos, kai ši buvo likviduota.

Mokyklose mokosi didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių bei kompleksines negalias turintys mokiniai iš Klaipėdos miesto ir regiono.

„Gubojos“ mokykloje mokosi 87 mokiniai, o „Medeinės“ – 81 moksleivis.

Šiose mokyklose, mažėjant mokinių skaičiui, yra daug tuščių patalpų, o jų išlaikymas kainuoja, todėl įstaigoms pritrūksta valstybės skiriamų lėšų.

Skaičiuojama, kad šiais mokslo metais „Gubojos“ mokyklai papildomai reikės skirti apie 200 tūkst. litų, o „Medeinės“ – 282 tūkst. litų.

Įvertinusi visas šias aplinkybes, darbo grupė pasiūlė „Gubojos“ mokyklą prijungti prie „Medeinės“ – moksleivius iš Smiltelės gatvės esančio pastato perkraustyti į Panevėžio gatvę.

Atsilaisvinusį „Gubojos“ mokyklos pastatą siūloma perduoti Moksleivių saviraiškos centrui, nes šiuo metu jis veikia pastate, kuris yra uosto rezervinėje teritorijoje.

Numatoma, kad reorganizavus šias dvi ugdymo įstaigas per metus pavyks sutaupyti apie 600 tūkst. litų.

Dėl dviejų mokyklų sujungimo turėtų būti panaikinta 20 etatų. „Tačiau ugdymo procesui įtakos tai neturės, nes tie etatai bus iš administracijos ir ūkio dalies“, - pabrėžė Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalbos

kalbos portretas
Ir kada tai įvyks,nes tas kalbas jau girdžiu ne pirmus metus.Tik pakolkas niekas niekur nejuda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių