ŠMM planuoja mažėjantį lietuvių studentų skaičių papildyti užsieniečiais

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) skaičiuoja, kad dėl demografinių pokyčių jau kitais metais pradės mažėti potencialių vietinių pirmakursių studentų, ir tikisi, jog Lietuvos aukštosios mokyklos galėtų tapti užsienio šalių studentų traukos centru.

Ministerijos statistika rodo, kad į Lietuvą studijuoti atvyksta žymiai mažiau užsieniečių nei išvyksta mūsų šalies piliečių.

"NVS šalis paminėjau kaip vieną iš tikslinių grupių, be abejo Europos Sąjungos šalys, ypač regiono šalys - Latvija, Lenkija ir kitos - bus irgi mūsų dėmesio rate, nes padarę aukštojo mokslo reformą mes turėsime didelį pranašumą tam regione, aš tuo neabejoju", - penktadienį žurnalistams sakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Numatoma, kad Lietuvoje per artimiausius metus padaugės programų anglų, rusų kalbomis, ketinama tobulinti galimybes studentams atvykimą iš ne ES šalių.

Praėjusiais mokslo metais Lietuvoje mokėsi per 3 tūkst. užsieniečių, o vien Europos Sąjungos aukštosiose mokyklose - daugiau kaip 7 tūkst. Lietuvos piliečių.

Pagal ministerijos skaičiavimus, nuo rudens pirmokais tapsiantiems vaikams baigus mokyklą, potencialių vietinių pirmakursių Lietuvoje bus 40 proc. mažiau nei dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių