Šimtukai – tramplinas į ateitį

Geriausiems Klaipėdos abiturientams šalies premjeras rankų nepaspaudė. Tačiau jie dėl to jokio apmaudo nejaučia, didesnis rūpestis dabar - būsimos studijos, rašo dienraštis „Klaipėda".

Antradienį premjeras Gediminas Kirkilas bei švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius ceremonijos metu pagerbė 137 šalies abiturientus, iš dviejų ir daugiau valstybinių brandos egzaminų gavusius maksimalius įvertinimus.

Pats premjeras sveikino tik tris šimtukus trijuose egzaminuose surinkusius moksleivius. Tarp jų Klaipėdos abiturientų nebuvo.

Vis dėlto penkių uostamiesčio abiturientų egzaminai įvertinti puikiai. Keturis geriausius miesto abiturientus parengė „Ąžuolyno" ir vieną - Vytauto Didžiojo gimnazija.

Julius Staniulis aukščiausią įvertinimą gavo iš valstybinių fizikos ir informacinių technologijų, Pranas Butkus - iš matematikos ir informacinių technologijų, Eglė Sedunovaitė - iš anglų ir istorijos, Tautvydas Misiūnas - iš matematikos ir fizikos egzaminų. Vaikinai surinko po 99 balus ir iš kitų egzaminų.

Goda Karalytė iš Vytauto Didžiojo gimnazijos surinko po šimtą balų už lietuvių gimtosios ir anglų kalbos egzaminus, 99 balus abiturientė pelnė istorijos egzamine.

Paklausti, kaip sekėsi per egzaminus, gimnazistai neslėpė, jog tikėjosi kur kas sunkesnių užduočių. Tačiau ne visi rezultatai tenkino - buvo ir klaidų, padarytų „iš žioplumo".

„Mes nagrinėjome ankstesnių egzaminų užduotis - jos buvo sunkesnės", - įspūdžiais dalijosi E.Sedunovaitė.

Geriausių miesto abiturientų penketukas ketina pasirinkti skirtingas studijas: E.Sedunovaitė studijuos politikos mokslus Vilniaus universitete (VU), T.Misiūnas - fiziką VU, G.Karalytė - teisę VU, o P.Butkus svajoja apie informatiką Kauno technologijos universitete. Paklaustas, kodėl nenori studijuoti prestižiniu laikomame VU, vaikinas atsakė nesureikšminąs universiteto vardo ir miesto.

„Į Vilniaus universitetą stojama ir dėl to, kad ten miestas gražus. O į jį aš ir taip dažnai nuvažiuoju", - kalbėjo vaikinas.

Nė vienas būsimas studentas nežada studijuoti Klaipėdoje, o kai kurie jų ketina kelti sparnus dar toliau. J.Staniulis padavė dokumentus elektronikos inžineriją studijuoti Didžiosios Britanijos universitete. Vaikinas entuziastingai vardijo studijų privalumus kitoje šalyje, tačiau pripažino, jog pasikeitus sąlygoms Lietuvoje grįžtų į tėvynę ir savo miestą.

Noriu studijuoti teisę VU, tačiau Klaipėda man - mieliausias miestas, tad po studijų galbūt grįšiu čia", - planais dalijosi G.Karalytė.

Moksleiviams įtaką darė ir šeimos aplinka, kurioje jie augo su gabiais broliais ir seserimis.

„Labai konkuravau su seserimi, kuri pernai baigė mokyklą. Jai nepavyko gauti antro šimtuko, tad, galima sakyti, aš ją aplenkiau", - didžiavosi P.Butkus.

Vis dėlto jaunuoliai pažymių nesureikšmino ir teigė, jog svarbiausia - tikėti savo jėgomis ir stengtis.

„Pasitaikydavo visokių pažymių. Esu gavęs dvejetą. Kam nepasitaiko? Paskutiniame semestre žemiausias metinis pažymys buvo septyni", - neslėpė T.Misiūnas.

Klaipėdiečiai teigė, jog rezultatams gerą įtaką darė ir mokytojas. „Atėjusi iš kitos mokyklos dirbdavau lėčiau, bet klasėje būdavo toks tempas, kad teko suktis", - pasakojo E.Sedunovaitė.

Dienraščio „Klaipėda" inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių