„Sendvario“ pagrindinės mokyklos moksleiviams teks kraustytis

Keliems šimtams „Sendvario“ pagrindinės mokyklos moksleivių šiais mokslo metais teks mokytis ne savo įstaigoje, o glaustis po svetimu stogu.

„Reikės rūpintis visų moksleivių ir mokytojų iškėlimu į kitas patalpas, nes „Sendvario“ mokykloje moksleiviams dėl remonto mokytis bus tikrai nepatogu. Mokykla dabar – lyg statybų aikštelė, kur gausu dulkių, vaikų saugumui grėsmę gali kelti ir statybininkų pastatyti pastoliai aplink pastatą“, - teigė Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Didžioji dalis iš 380 moksleivių turės kulniuoti į „Saulėtekio“ pagrindinę mokyklą. Kitiems mokiniams dar ieškoma naujų mokslo namų.

„Patirties iškeldinti moksleivius iš renovuojamos mokyklos į kitas įstaigas jau turime pakankamai, tad ir šį kartą neturėtų kilti problemų. Stengsimės, visi moksleiviai eitų į dieninę pamainą, tačiau jei reikės, organizuosime ir papildomą, tačiau ji prasidės kuo anksčiau“, - tvirtino L.Prižgintienė.

„Sendvario“ pagrindinės mokyklos renovacijos darbų rangos sutartis pasirašyta tik liepą. Joje numatyta, kad statybininkai dirbs 15 mėnesių, tad moksleiviai į savo mokyklą negalės grįžti visus šiuos mokslo metus.

Numatyta, kad renovuojant mokyklą bus apšiltintas fasadas, pakeistas stogas, elektros instaliacija, šildymo sistema. Darbų vertė – 3,3 mln. litų.

„Suprantama, kad tokių darbų per kelis mėnesius nepadarysi, todėl ir reikės išsikraustyti. Renovacija – laikinas nepatogumas, kuris labai greitai pasimiršta“, - konstatavo Švietimo skyriaus vedėja.

Šiemet pasiruošimui mokslo metams iš savivaldybės biudžeto skirta 951 tūkst. litų, už kuriuos pagerinta 21 įstaigos būklė. Pačios švietimo įstaigos remonto darbams dar išleido 486 tūkst. litų, o už 384 tūkst. litų įsigijo inventoriaus. Savivaldybė taip pat skyrė ir 125 tūkst. litų darželiams įsigyti vaikų lovelių.


Šiame straipsnyje: mokyklaSendvario mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Kai namui stogą keičiate irgi išsikraustote? Atrodo, kad darbai kuo puikiausiai gali būti atliekami etapais, juolab turint vasaros mėnesius be vaikų patalpose. Bet gal tikrai čia taip geriausia.

Mana

Mana portretas
Zurnalistai, sveitimo sk zino, bet nei mokiniu tevai, patys mokiniai, mokyklos "personalas" visa sitai girdi pirma karta.....kaip paskambinau i mokykla....tai kaip cia suprats?

Vida

Vida portretas
Trūksta žodžių, Savivaldybė, Švietimo skyrius planuoja neaišku ką, o mokyklos bendruomenė nieko nežino. Kada baigsis tokia savivalė miesto savivaldybėje?
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių