Sendvario mokyklos mokiniams teks kraustytis į kitas įstaigas

Sendvario pagrindinės mokyklos mokiniams šiais mokslo metais teks lankyti kitas įstaigas. Tokį sprendimą savivaldybė priėmė dėl remonto darbų. Mokyklos bendruomenė nepatenkinta tokiais pokyčiais.

Remontas trukdys mokslams

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė antradienį pasirašė įsakymą dėl Sendvario pagrindinės mokyklos iškeldinimo šiais mokslo metais, kol vyks įstaigos rekonstrukcija.

1-4 klasių mokiniai perkelti į netoliese esančią Saulėtekio pagrindinę mokyklą, 5-10 klasių – Salio Šemerio suaugusiųjų gimnaziją.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė pasakojo, kad sutartis su rangovais dėl Sendvario mokyklos rekonstrukcijos pasirašyta liepos 10 dieną. Numatoma, kad darbai truks 15 mėnesių – iki spalio vidurio.

„Remonto darbai trukdys ugdymo procesui. Kils triukšmas, statybinės dulkės. Bus keičiamas stogas, langai, šiltinamos sienos, tvarkoma elektros instaliacija. Būtų neteisinga, jei mokiniai turėtų mokytis tokioje triukšmingoje aplinkoje“, – pabrėžė N.Laužikienė.

Dėl Sendvario pagrindinės mokyklos iškėlimo savivaldybė tarėsi ir su Klaipėdos visuomenės sveikatos centru. Šie pritarė tokiam sprendimui.

Perkelti paskatino ir nelaimė

Pasak N.Laužikienės, jei mokykla nebūtų iškelta, atsirastų ir kitos problemos.

Direktorės teigimu, tokiu atveju, vargu, ar būtų galima iš rangovų reikalauti, kad darbai būtų užbaigti laiku. Derinti ugdymo procesą ir remonto darbus sudėtinga.

N.Laužikienė pabrėžė, kad sprendimui įtakos turėjo ir nelaimė, nutikusi Tauralaukio mokykloje. Vykstant žemės kasimo darbams, buvo prispausti žmonės.

„Statybos darbai yra rizikingi. Gali įvykti nelaimė. Tada ieškoti kaltų bus vėlu“, – teigė direktorė.

N.Laužikienė aiškino, kad renkant įstaigas, į kurias perkelti Sendvario mokyklą, buvo vertinama keletas aspektų. Vienas iš jų atstumas. Saulėtekio pagrindinė mokykla yra arčiausiai Sendvario. S.Šemerio yra toliau.

„Į kitas įstaigas nebūtume galėję perkelti visos mokyklos. Nebuvo užtektinai tuščių patalpų. Reikėtų mokyklą dar labiau skaidyti ar ugdymo procesą organizuoti keliais etapais. Tai nebūtų gerai“, – tvirtino direktorė.

Mažins mokyklų skaičių

N.Laužikienė neslėpė, kad dalis mokinių gali pakeisti mokyklą dėl perkėlimo. Tačiau, anot jos, taip pat būtų, jei vaikai būtų ugdomi „statybų aikštelėje“.

„Kai mokykla bus sutvarkyta, atnaujinta, procesai susireguliuos“, – tvirtino direktorė.

Sendvario pagrindinės mokyklos bendruomenė nėra patenkinta tokiais pokyčiais, tačiau, pasak J.Simonavičiūtės, vaikų saugumas privalo būti užtikrinamas.

„Ateityje savivaldybės administracija ir mokyklos kartu turi spręsti renovacijos ir mokymo klausimus. Jei darbų neina atlikti greitai, reikia spręsti dėl iškeldinimo. Juolab, kad tuščių mokyklų yra“, – pabrėžė direktorė.

Pasak J.Simonavičiūtės, ateityje teks mažinti mokyklų skaičių. Iki kitų mokslo metų taryba turės apsispręsti bent dėl poros mokyklų. Iš viso kalbama apie keturias.

„Išlaikyti vieno mokyklos pastatus, prižiūrėti aplinką atsieina milijonas litų. Jei keturių įstaigų mokinius sutalpintume į mažiau, sutaupytume 4 mln. litų“, – teigė J.Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
praktiskai samoningai naikinama mano vaiku mokykla. Ar po remonto galesime atgal pareiti?........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių