Sendvario mokykla nepakluso miesto valdžios įsakymui

Klaipėdos Sendvario pagrindinėje mokykloje nerimsta aistros dėl to, kad vykstant remonto darbams moksleiviai laikinai turi išsikelti į kitų mokyklų pastatus.

Mokyklos vadovybės prašyta naujus mokslo metus pradėti mokymo įstaigose, dėl kurių sutarta ir paskutiniojo susitikimo Savivaldybės administracijoje trečiadienį metu.

1-4 šios mokyklos klasės turėtų mokytis „Saulėtekio“ pagrindinėje mokykloje (pirmojoje pamainoje), o 5-10 klasių mokiniai – Naujakiemio suaugusiųjų gimnazijoje.

Kol kas mokyklos bendruomenė nepakluso nei Klaipėdos miesto savivaldybės prašymui, nei rašytiniam Savivaldybės administracijos įsakymui. Pamokos tebevyksta remontuojamose patalpose.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį Sendvario mokykloje lankėsi net du kartus.

Susitikimo su mokyklos vadovais ir bendruomenės atstovais metu meras nedviprasmiškai pareiškė, kad ši situacija - neeilinė. Jo manymu, įtampa kilo todėl, kad trūko bendravimo su mokyklos bendruomene ir informacijos apie mokinių perkėlimo eigą bei galimus sprendimų būdus.

Buvo pažymėta, kad savivaldybės Švietimo skyrius neišnaudojo visų galimybių, kad aiški ir „neinterpretuota“ informacija pasiektų ne tik mokyklos vadovus, bet ypač visą mokyklos bendruomenę. Meras griežtai pareikalavo savivaldybės darbuotojų, kad nuo šios dienos visuose susitikimuose bei susirinkimuose, kuriuose būtų sprendžiami Sendvario mokyklos klausimai, būtinai dalyvautų ir mokyklos bendruomenės atstovai.

Kad sprendimas bus rastas greitai, vilties yra - visos pusės pritarė merui, jog pamokos remontuojamame pastate negali vykti.

„Prisiminkite: prieš dvi dienas Klaipėdoje vidury dienos remontuojamose patalpose kilus gaisrui nukentėjo net šeši kotedžai. O čia kalbame apie mokyklą, kurioje mokosi šimtai vaikų ir net nėra veikiančių avarinių laiptų. Ar kas nors iš sveiką protą turinčių žmonių gali taip rizikuoti?“, - savo poziciją argumentavo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero, nei visuomenės sveikatos centro specialistai, nei priešgaisrinės tarnybos atstovai neleidžia, kad vienu metu mokykloje vyktų ir pamokos, ir remonto darbai. Tačiau esą kai kurie diskusijas įžiebę asmenys ieško visokių priežasčių, kad pateisintų ir tęstų šią teisės aktams prieštaraujančią situaciją. Pasak mero, labai gali būti, kad rinkimų išvakarėse atsiranda norinčių suteikti šiam procesui ir stipriai politizuojamą foną.

„Girdėjau, kad manipuliuojama ir mano vardu. Esą turiu kažkokių ketinimų, kad mokykla būtų iškeldinta tam, kad čia galėtų įsikurti kažkas „konkrečiai“ kitas. Tai yra absoliuti nesąmonė ir kategoriškai neigiu tokius gandus bei „interpretacijas“, kad ir iš kokio „šaltinio“ tas būtų skleidžiama. Kaip miesto meras raginu mokyklos bendruomenę nekurti sąmokslo teorijų, o kuo skubiau visų vaikų labui, laikytis nurodymų ir lankyti pamokas, kur kam paskirta ir dėl ko bendrai sutarta“, - sakė miesto meras.

Tėvų akivaizdoje Vytautas Grubliauskas gavo statybininkų pažadą, kad jei „Sendvario“ mokykloje nevyks pamokos ir darbininkai galės vykdyti darbus visu pajėgumu, tai iš karto po Naujųjų metų mokyklos bendruomenė jau galės grįžti į savo mokyklą ir tęsti ugdymo procesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Senai laikas iškraustyti vaikus iš tos mokyklos. Ne tik nesaugu mokytis joje, bet ir nesaugu jiems išėjus iš mokyklos. Jie eina bet kur, nepasižiūrėję į gatvę. Anksčiau jų kelias eidavo tiesiai prie pesčiųjų perėjos.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Kas remontuoja mokyklas spalio mėnesį? Statybininkų pelnas svarbiau? Kodėl savivaldybė slepia statybų grafiką? Kodėl nederino su bendruomene? Kas užtikrins mažųjų vaikų , vedamų per perėją, kurioje nėra ŠVIESOFORO, į Saulėtekio mokyklą saugumą? Ar vesite per aplink? Kaip su maitinimu? Kiek kainuos maitinimo pakeitimas, vežiojimas ir vedžiojimas? Ir ne tiek dėl pinigų klausiu, o dėl tėvų nervų? Kas suteikia teisę valdžiai taip arogantiškai elgtis. Ir viskas dėl Lietuvą valdančių statybų oligarchų pelno. Ar ne gėda? Tegul remontuoja po pusę atitverto aukšto - bus visiems gerai, bet matyt, kad sumažės statybos oligarcho pelnas, todėl valdžia ir prakaituoja vaikų ir tėvų sąskaita, kad tik statybos kompanijos savininkas gautų daugiau dividendų ir galėtų nusipirkti dar vieną vilą ar jachtą.

Buvęs susitikime

Buvęs susitikime portretas
Kaip negėda Klaipėdos dierasčiui rašyti, jog meras "prie tėvų gavo statybinikų pažadą", jog darbai bus atlikti per tris mėnesius, kai net staybininkų atstovo nebuvo susitikime, be to kai patys savivaldybės atstovai aiškina, jog tik nusprendę iškelti mokinius, spręs klausimą dėl mokinukų maitinimo ir vykimo į būsimas mokyklas. Žodžiu valdžia kaip visada vaidina besirūpinačius nors deja to nėra, galima įžvelgti tik kai kurių asmenų iš savivaldybės pusės suinteresuotumą kuo greičiau iškelti mokinius, na o paskui gal tėvai patys ras kitas mokyklas, o po pastato renovavimo 15 mėn. nesant mokinių, nereikės galvoti kaip mokyklą atidaryti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių