Romainiuose reikia mokyklos, bet pinigų jai nėra

Savivaldybė jau ne vienerius metus svarsto, kaip pastatyti naują mokyklą Romainiuose, tačiau aišku, kad pinigų mokyklos statyboms nėra.

„Niekas nenuginčys, kad Romainiuose mokyklos reikia, bet kai laukia Panemunės tilto statyba ir A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija, sudėtinga dar rasti papildomų lėšų“, – savivaldybės tarybos kolegijos posėdyje atvirai pripažino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pagal parengtą projektą naujai mokyklai, kurioje galėtų mokytis 600 vaikų, pastatyti reikia apie 38 mln. litų.

Pusmetį dirbęs vicemeras Povilas Mačiulis siūlė idėją šalia dabar esančio pradinės mokyklos pastato formuoti modulinį pastatą iš konteinerių. Tokia praktika yra kai kuriose užsienio šalyse, tačiau Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas tikina, kad tai atsieitų labai brangiai. Pasak A.Bagdono, vieno mokinio išlaikymui per metus modulinės statybos mokykloje savivaldybė turėtų skirti 7,4 tūkst. litų per metus. Įprastai vieno mokinio išlaikymas per metus atsieina 3–5 tūkst. litų per metus. „Bijau tokį pasiūlymą teikti tarybos nariams, juolab, kad ir tos modulinės patalpos būtų nuomojamos, o ne mūsų nuosavybė“, – aiškino Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas.

Svarstytas ir mokinių pavėžėjimo į kitas mokyklas klausimas, tačiau paaiškėjo, kad mokiniai kelionėje užtruktų apie 1 valandą.

Romainiuose gyvenantys kauniečiai savivaldybės slenksčius dėl naujos mokyklos mina nuo 1994-ųjų, tačiau sprendimo nėra iki šiol.

„Ūkio ministerija ragina ieškoti viešosios ir privačiosios iniciatyvos sąlyčio taškų, nes kitaip neįmanoma užtikrinti finansavimo“, – įsitikinęs A.Kupčinskas.

Savivaldybės tarybos kolegija nusprendė rekomenduoti savivaldybės administracijai ieškoti bendradarbiavimo su privačiu sektoriumi galimybių. Tokiu atveju už privačiomis lėšomis pastatytą mokyklą savivaldybė išsimokėtų per 30–40 metų.

Tokiu principu nauja mokykla pernai pastatyta Vilniuje, Basiuose.


Šiame straipsnyje: mokyklamokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Gerb. Garniene, prašau ištaisyti tekste klaidas. Net nemalonu skaityti - gerbkite savo skaitytojus!

hm

hm portretas
trintukai prakeikti..kiek jau zadate ta mokykla romainiuose..kalbas jau 15 metu girdziu..tuoj vaikai jau uzaugs

as

as portretas
patys ponai gali ir pasistatyti mokykla romainiuose, juk ten ponu rajonas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių