Robotai aplenks žmones savo gebėjimais?

Visuomenės laukia dideli pokyčiai technologijų srityje, teigia pasaulyje garsios techninės įrangos gamintojos „Intel" vyriausias technologas Justinas Rattneris.

„Pramonė plėtojasi tokiais greitais tempais, kokių prieš 40 metų niekas net neįsivaizdavo. Mes artėjame prie lūžio taško, kai technologijų vystymosi tempas tampa labai spartus ir mašinos netolimoje ateityje gali netgi pralenkti žmogų savo proto galimybėmis", - sako J.Rattneris.

Įsivaizduokite galimybę vaikščioti oro uoste ar kambaryje su savo nešiojamuoju kompiuteriu, kuris, užuot eikvojęs akumuliatoriaus energiją, ją tuo metu kaupia. Bendrovės „Intel" mokslininkai dirba prie technologijos „Wireless Resonant Energy Link", kurią naudojant nešiojamųjų kompiuterių akumuliatorius galima būtų pakrauti nuotoliniu būdu.

„Intel" mokslininkai taip pat siekia sukurti kintančios formos medžiagas, kurios būtų pritaikytos kompiuterinių įrenginių ekranams ir klaviatūroms. Tuomet būtų įmanoma pakeisti šių prietaisų fizinę formą atsižvelgiant į jų naudojimo paskirtį. Pavyzdžiui, būtų galima padidinti mobiliųjų įrenginių ekraną kai prietaisas naudojamas naršymui internete ar filmų peržiūrai.

Iki šiol robotai buvo dažniausiai naudojami gamyklose atlikti vieną užduotį. Pasak J.Rattnerio, bendrovėje kuriami naujos kartos robotai, kurie ne tik valdo objektus dinamiškoje žmogaus aplinkoje, bet ir gali atpažinti veidus ir suprasti bei atlikti komandas naudodami dirbtinį intelektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių