Protesduodama mokytoja užsirakino su penktokais klasėje

Panevėžio rajono policininkai buvo iškviesti į Velžio gimnaziją, kai technologijų mokytoja Doloresa Rakauskienė su penktokais užsirakino klasėje ir pradėjo vesti kitos pedagogės pamoką, rašo „Lietuvos rytas“.

Neįprasta situacija susiklostė antradienį. Klasėje su penktokais užsirakinusi technologijų mokytoja metodininkė 38 metų D.Rakauskienė nepaisė kolegų prašymų įsileisti.

Pedagogė neatrakino durų net tuomet, kai į jas pasibeldė mokyklos vadovas Rimtas Baltušis. Dėl tokio mokytojos elgesio sunerimęs direktorius į mokyklą iškvietė policijos pareigūnus. Jam kilo įtarimų, kad keistai besielgianti pedagogė gali turėti sveikatos problemų. Svarstyta, ar nereikėtų išlaužti durų spynos ir išvaduoti įkaitais paimtų mokinių.

Tik pro langą pamačiusi kieme vaikštinėjančius uniformuotus policininkus D.Rakauskienė atrakino kabineto duris.

Penktokai sakė supratę, jog dvi mokytojos nepasidalija, kuriai vesti pamoką. D.Rakauskienė esą pasiūliusi, kad tie vaikai, kurie nori mokytis pas kitą mokytoją, gali išeiti. Bet vaikai norėjo pasilikti.

D.Rakauskienės nepasitenkinimas kilo dėl dviejų pamokų, kurias vesti direktorius skyrė kitai mokytojai. Technologijų specialistė įsitikinusi, kad toks sprendimas yra direktoriaus kerštas už jos profsąjunginę veiklą. D.Rakauskienė – Velžio gimnazijos mokytojų profsąjungos pirmininkė.

Bet, R.Baltušio teigimu, D.Rakauskienė mokykloje turi nemažą – 20 pamokų krūvį. Be to, ji turi dar du darbus. Todėl rugsėjo pradžioje atsiradusias dvi laisvas technologijų pamokas gimnazijos vadovas skyrė kitai, mažesniu krūviu dirbančiai pedagogei.
„Tai mano protestas prieš direktoriaus darbo metodus. Aš norėjau, kad vaikai gautų kokybišką mokymą – esu technologijų mokytoja metodininkė, o kita mokytoja yra dailės specialistė. Užsirakinau, nes nenorėjau, kad direktorius sutrukdytų pamoką. Nesitikėjau, kad R.Baltušio reakcija bus tokia impulsyvi. Betrūko, kad būtų iškvietęs ugniagesius ir medikus“, – kalbėjo D.Rakauskienė.

„D.Rakauskienė pažeidė darbo tvarką. Šis atvejis jau ne pirmas, kai ši pedagogė ima vesti jai nepriklausančias pamokas. Manau, kad taip besielgianti mokytoja turi asmeninių problemų“, – sakė R.Baltušis.

Panevėžio rajono policijos pareigūnai aiškinasi, ar klasėje užsirakinusi mokytoja neišgąsdino ir nenuskriaudė vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VORAS

VORAS portretas
LAISVĖ, LAISVĖ
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių