Prasidėjo tarptautinis universitetų teatrų festivalis

Vilniuje prasidėjo tarptautinis universitetų teatrų forumas. Iki šeštadienio studentai iš įvairiausių pasaulio kraštų kviečia į nemokamus spektaklius, o paskutinę dieną – į muziejuose rengiamą akciją „Sustabdytos akimirkos“.

Vilniaus universiteto teatro salėje šį vakarą vaidina Rusijos Oriolo menų ir kultūros instituto studentai. Vengrų dramaturgo Laslo Gyurko pjesėje „Mano meilė Elektra“ antikinis mitas perkeliamas į XX amžiaus Europą ir svarstoma, kas atsitinka valstybėse, kai susiduria laisvė ir valdžia. Kaip praneša „Panorama“, teatro studijos vadovė Natalija Žukova sako, kad jos tikslas – universalios aktoriaus kalbos ugdymas.

„Kai vaidiname savo publikai, ji prie mūsų pripratusi ir kai kuriuos dalykus perima labai greitai, todėl labai svarbu pasitikrinti vaidinant svetimiems, ypač užsienio žiūrovams. Ar spektaklis gyvas ir yra paveikus aiškiai jaučiame, kai jį stebi žiūrovai, nemokantys rusų kalbos“, – teigia Rusijos Oriolo menų ir kultūros instituto teatro-studijos „Mlečnyj put“ vadovė N. Žukova.

Vilniaus universitetų teatrų salėse publika išvys Lietuvos, Rusijos, Ukrainos, Ispanijos, Rumunijos, Šveicarijos ir Jungtinių valstijų studentų spektaklius. 14-asis teatrų forumas baigsis šeštadienį, sostinės muziejuose rengiama akcija.

„Mūsų pagrindinis tikslas parodyti visai visuomenei, kad muziejai gali būti ne tik kažkoks statiškas neįdomus objektas, tačiau tai gali būti įkvėpimo šaltinis. Galima atgaivinti tas sustabdytas akimirkas“, – užsimina Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė, teatro „Palėpė“ aktorė Bernadeta Domeikaitė.

Kitos akcijos Vilniuje vyks Energetikos ir technikos muziejuje, Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos paviljone bei Bažnytinio paveldo muziejuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių