Prancūzijos prezidentas F. Hollande'as žada panaikinti namų darbus

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as antradienį galbūt laimėjo tūkstančių būsimų rinkėjų širdis - jis paskelbė, kad nori panaikinti namų darbus.

Pristatydamas naują švietimo programą, F.Hollande'as sakė, jog mokyklos darbai turėtų būti „daromi mokykloje, o ne namie“. Taip esą būtų skatinama lygybė švietimo srityje, nes kai kurie moksleiviai namuose neturi palaikymo.

Tačiau jis taip pat pareiškė paramą tam, kad būtų grįžta prie keturių su puse dienos mokyklinės savaitės. Dabar daugumoje Prancūzijos mokyklų mokslo savaitė trunka keturias dienas.

Po rinkimų gegužės mėnesį socialistas F.Hollande'as pažadėjo, kad švietimas bus svarbus jo penkerių metų kadencijos prioritetas, o šį antradienį pasakytoje kalboje išdėstė savo pasiūlymus.

Jis taip pat pasiūlė sumažinti mokinių, kurie būna priversti likti toje pačioje klasėje antrus metus, skaičių, didinti mokytojų kvalifikacijos lygį, nepasiturinčiųjų rajonuose pradėti lavinti vaikus jaunesniame amžiuje ir griežtinti kovos su pamokų nelankymu priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių