Prancūzijos moksleiviai mokykloje pameta 1 tūkst. tonų daiktų

Prancūzijos moksleiviai per metus mokyklose pameta beveik tūkstantį tonų drabužių, batų ir kitų daiktų, kurių vertė – daugiau kaip milijardas eurų, atskleidė tyrimas.

Remdamiesi duomenimis iš 700 mokyklų, esančių visoje šalyje, tyrimo autoriai apskaičiavo, kad pradinėse, vidurinėse ir pobakalaurinėse mokymosi įstaigose per metus pametama 924 tonų daiktų.

Tai reiškia, kad kiekvienas iš 15 mln. Prancūzijos moksleivių ir studentų per metus pameta daiktų už 74 eurus, rašo telegraph.co.uk.

Daugumos pamestų daiktų jų jaunieji savininkai ar jų tėvai taip ir neatsiima, tad jie atiduodami labdarai.

„Tuo metu, kai kalbame apie perkamąją galią ir kai šeimų biudžetai vis mažesni ir mažesni, tai gana įspūdingi skaičiai“, – teigia tyrimą atlikusios kompanijos „Scoleo“ atstovas Laurentas Lescure`as.

Dažniausiai pametami sportiniai bateliai, vadovėliai, transporto bilietai, rašikliai, liniuotės ir akiniai, taip pat megztiniai, paltai ir kepurės.

„Viso to būtų galima išvengti, jei žmonės ant savo daiktų rašytų savo vardus ir telefono numerius. Tai padėtų šeimoms išvengti daug įtampos“, – kalbėjo L. Lescure`as.

Kai kurie švietimo darbuotojai pažymėjo, kad tokie rezultatai – šiuolaikinės švaistūniškos vartojimo kultūros padarinys.


Šiame straipsnyje: mokyklamoksleiviaivaikaityrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių