Patobulintas Mokslo ir studijų įstatymo projektas

Antradienį Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas baigė svarstyti patobulintą Mokslo ir studijų įstatymo projektą. Ilgų diskusijų metu su projekto rengėjais, akademine bendruomene, studentais buvo susitarta dėl įstatymo paskirties ir taikymo, mokslo ir studijų politikos formavimo, aukštųjų mokyklų valdymo ir finansavimo nuostatų.

Pasak Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko Virginijaus Domarko, patobulintame mokslo ir studijų įstatymo projekte sustiprintos universiteto tarybos funkcijos: nuo šiol universitetų tarybos viešo konkurso tvarka rinks rektorių, be to, aukštųjų mokyklų valdyme dalyvaus didesnis procentas studentų. Aukštųjų mokyklų taryboje studentus atstovaus du atstovai, senate (akademinėje taryboje) studentai sudarys ne mažiau kaip 20 proc. narių.

Projekte taip pat nustatytos aukštųjų mokyklų finansavimo ir valstybės paramos studentams sąlygos. Nutarta, kad bus teikiamos ne tik valstybės paskolos studentams, bet ir valstybės remiamos paskolos. Taip pat pritarta naujai paskolų rūšiai - studijų kainai sumokėti. Tai būtų didelė parama valstybės nefinansuojamose studijų vietose studijuojantiems studentams. Šias paskolas galės gauti valstybinių ir privačių aukštųjų mokyklų studentai.


Šiame straipsnyje: studijosįstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių