Paskelbti geriausi literatūros vertėjai

Šių metų Šv. Jeronimo premijos laureatais tapo vertėjai Ramutė Ramunienė ir Talridas Rullis.

Kaip teigia Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga, ši premija skiriama grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui už pastarųjų trejų metų profesionaliausiai, meniškiausiai į lietuvių kalbą išverstus kūrinius, taip pat atsižvelgiant į nuopelnus vertėjo profesijai.  Premijos tikslas - pripažinti ir skatinti vertėjo kaip menininko darbą ir indėlį į Lietuvos kultūrą, literatūrą ir kalbą, pasaulio elitinės literatūros leidybą, kelti literatūros vertėjų profesijos prestižą.

R.Ramunienė įvertinta už ilgametį vertėjų ugdymą ir iškilius prancūzų klasikos vertimus.

1918 metai gimusi vertėja 1944-1974 metais dėstė Vilniaus universitete. Ji yra išvertusi beveik 50 knygų. 1997 metais R.Ramunienė  buvo apdovanota Prancūzijos Garbės Legiono ordinu.

68 metų Talridui Rulliui premija skirta už lietuvių literatūros kūrinių vertimą ir svarų indėlį populiarinant lietuvių literatūrą Latvijoje.

T.Rullio verstų lietuvių rašytojų sąrašas įspūdingas: Kazys Saja, Vincas Pietaris, Jurga Ivanauskaitė, Ričardas Gavelis, Antanas Škėma, Jurgis Jankus, Romualdas Granauskas, Bitė Vilimaitė, Jonas Mekas ir kiti.

Laureatai bus apdovanoti piniginėmis premijomis ir pagerbti Tarptautinę vertėjų - Šv. Jeronimo - dieną (rugsėjo 30-ąją) Taikomosios dailės muziejuje Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių