Paskaitos apie korupciją – mokyklos suole

Europos studentų teisininkų asociacijos Mykolo Romerio filialas kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba Kauno Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos" gimnazijoje organizavo paskaitą moksleiviams tema „Taikinys - korupcija".

Tokio pobūdžio renginys mokykloje buvo organizuotas pirmą kartą. Paskaitos metu STT pareigūnai supažindino vaikus su korupcijos reiškiniu, jos daroma žala visuomenei ir valstybei bei būdais, kaip su ja kovoti.

Moksleiviai ne tik įdėmiai klausėsi, bet ir aktyviai dalyvavo paskaitoje. Jiems buvo pateiktos kelios užduotys - vaikai turėjo sukurti antikorupcinį šūkį, nupiešti plakatą, vaizduojantį korupciją arba kovos su ja būdą, taip pat suvaidinti pačių sugalvotą situaciją korupcijos tema. Su visomis užduotimis moksleiviai susidorojo lengvai ir greitai.

Po paskaitos simbolinėmis dovanėlėmis buvo apdovanoti vaikai, dalyvavę anksčiau organizuotame rašinių konkurse „Korupcija mokykloje - aš su ja kovosiu?".

Paskaitos organizatoriai džiaugėsi moksleivių aktyvumu ir susidomėjimu korupcijos prevencijos temomis - turintis žinių apie korupcijos keliamą pavojų visuomenės gerovei ir gebantis bei siekiantis kovoti su šiuo neigiamu reiškiniu jaunimas yra valstybės siekiamybė.


Šiame straipsnyje: korupcijamokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių