Parama vaikams ateina į mažuosius miestus

Visame pasaulyje garsi vaikų paramos programa „Big Brothers Big Sisters", jau kelerius metus veikianti Lietuvos didmiesčiuose, ateina ir į mažuosius miestus. Paramos vaikams centras kviečia visus norinčiuosius tapti šios programos koordinatoriais savo mieste ar mokykloje.

Programos tikslas - padėti vaikams, turintiems socialinių ar psichologinių sunkumų. Projekte dalyvaujantis suaugęs žmogus bendrauja su vaiku, jie susitinka bent kartą per savaitę drauge praleisti laiką - nueiti į kiną, teatrą, pažaisti krepšinį ar tiesiog pasikalbėti apie įvairius rūpimus dalykus.

„Vilniuje ši programa vyksta labai sėkmingai jau tryliktus metus, esame sulaukę ne vieno prašymo organizuoti šią programą ir kituose miestuose. Matydami poreikį, tačiau patys neturėdami šiuo metu galimybių koordinuoti programos kituose miestuose, nutarėme paruošti vietinius programos koordinatorius, kuriais gali tapti bet kuris iniciatyvus ir atsakingas gyventojas. Ypatingai kviečiame dalyvauti įstaigas, dirbančias su vaikais ir jaunimu", - sakė „Big Brothers Big Sisters" vadovė Jūratė Čižauskaitė.

Norintiems tapti programos koordinatoriais Paramos vaikams centras surengs specialius mokymus.

Lietuvoje „Big Brothers Big Sisters"  programa pradėta įgyvendinti nuo 1995 metų. Ji skatina bendruomenės dalyvavimą ir paramą suteikiant savanorišką psichologinę pagalbą vaikams, siekiant stabdyti nusikalstamumą, krizes, savižudybes, gerinti vaikų socialinę integraciją. Daugiau informacijos apie programą ir dalyvavimą joje galima rasti projekto rengėjų interneto svetainėje.


Šiame straipsnyje: paramavaikaiintegracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių