Nuteistieji iki gyvos galvos studijuoja VPU

Vilniaus pedagoginio universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kalėjimų departamentu. Įstaigos ketina bendradarbiauti teisinės, socialinės partnerystės ir mokslinės veiklos srityse.

Kalėjimų departamentas kartu su Vilniaus pedagoginiu universitetu rengs ir vykdys bendrus nuteistųjų užimtumo, socialinės adaptacijos ir integracijos projektus bei programas, bendradarbiaus organizuojant ir pristatant mokslinius tyrimus. Sutartyje apibrėžiama, kad įstaigos keisis teorine ir abipusiai naudinga informacija, kartu organizuos renginius (konferencijas, seminarus, stažuotes).

„Džiugu, kad mūsų universiteto studentai ir toliau turės galimybę atlikti praktiką bausmių vykdymo sistemos įstaigose. Sutartyje numatoma, kad įstaigos bendradarbiaus ir siekdamos plėtoti-tobulinti pataisos-probacijos veiklą", - pasirašytos sutarties svarbą patikslino ir Vilniaus pedagoginio universiteto rektorius akademikas Algirdas Gaižutis.

Vilniaus pedagoginiame universitete - vienintelėje įstaigoje mūsų šalyje - studijuoja keturi iki gyvos galvos nuteisti žmonės. „Norėtųsi tikėtis, kad jų įgytos žinios pravers šviečiant ir ugdant kitus nuteistuosius", - viliasi Socialinės komunikacijos instituto direktorė prof. Giedrė Kvieskienė.

Sutartis su Vilniaus pedagoginiu universitetu - penktoji Kalėjimų departamento pasirašyta sutartis, numatanti bendradarbiavimą su aukštąjį universitetinį išsilavinimą suteikiančia įstaiga. Iki šiol Kalėjimų departamentas buvo pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su Vilniaus universiteto Teisės ir Filosofijos fakultetais, Mykolo Romerio universiteto Socialinės politikos fakultetu ir Vytauto Didžiojo universitetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių