Nuo mokyklos suolo prasideda požiūris į valstybę

Mokslo ir žinių, laisvės dienos - Rugsėjo 1-osios - proga Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Šiauliuose, kur dalyvavo Mokslo metų atidarymo šventėje.

„Mokslas - tai ir atradimų džiaugsmas, ir sunkus kasdienis darbas. Bet už jį dosniai atlyginama išmintim - didžiausia ir nesunaikinama vertybe", - sakė Prezidentė sveikindama visus Šiaulių miesto žmones ir svečius su mokslo, žinių ir laisvės diena.

Prezidentė pabrėžė, kad moderni valstybė - neįmanoma be modernios, atviros naujovėms bei skatinančios kūrybiškumą mokyklos. Valstybės vadovės teigimu, Lietuva turi daug patyrusių, gerai išmanančių savo darbą mokytojų, dėstytojų, mokslininkų, gabaus ir talentingo jaunimo. Pasak Prezidentės, visi jie - nuolat tobulėjančios mokyklos pagrindas, todėl būtina paremti ir skatinti kūrybinės minties plėtrą regionuose.

Prezidentė D. Grybauskaitė pabrėžė reikšmingą mokyklos vaidmenį kuriant šalies ateitį. „Tėvynę turėsime tokią, kokios esame verti, kokią sukursime patys", - sakė Prezidentė.

Šiandien Šiauliuose Prezidentė taip pat lankysis Rėkyvos pagrindinėje mokykloje, kur susitiks su mokiniai, jų mokytojais bei tėveliais.

Vakare šalies vadovė klausysis Vilniuje rengiamo šventinio koncerto „Beauštanti aušrelė", skirto Mokslo, žinių ir laisvės dienai paminėti ir pasveikins visus Lietuvos žmones.


Šiame straipsnyje: mokyklaRugsėjo 1-oji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių