Nepaisant šalčių pamokos Vilniaus mokyklose vyksta

Lietuvą sukausčius šalčiams, į termometrą rytais viltingai žvilgčioja mokiniai. Tačiau pailsėti nuo pamokų daugeliui bent kol kas neleidžiama. Pirmadienio rytą termometro stulpelis Vilniuje buvo aukščiau -25 laipsnių ribos.

„Šiandien diskutavome su mokiniais, kad skirtinguose rajonuose yra skirtinga temperatūra. Gal todėl maždaug trečdalis mokinių neatėjo – kai kurie jų yra iš tolimesnių Vilniaus pakraščių. Kai sugrįš, aiškinimės, ar tikrai dėl šios priežasties nepasirodė“, - sakė Salomėjos Nėries gimnazijos direktorius Antanas Suslavičius.

Pasak jo, jei tose vietose, kur moksleivis gyvena, tikrai bus buvę žemiau nei 25 laipsniai šalčio, tai bus laikoma pateisinama priežastimi praleisti pamokas, jei ne – reikės kito pasiaiškinimo. „Nuo pamokų jų niekas neatleido, ministras ryte per radiją nekalbėjo, kiek girdėjau. Žinoma, yra tokių, kurie žino, kad šalčiausia būna, kai ryte kyla saulė, dabar apie pusę devintos, ir neina į mokyklą tikėdamiesi, kad tuo laiku temperatūra pasieks tą ribą, kai leidžiama neiti. Ir mes buvome moksleiviai, ir dabar jų visokių būna“, - šypsojosi gimnazijos direktorius.

Tuštesni suolai tik pradinukų klasėse. Vilniaus Viršuliškių vidurinėje mokykloje nesusirinko dvi pradinės klasės, kiti mokosi kaip įprasta. „Mokyklos teritorijoje termometras ryte rodė 19 laipsnių šalčio, tačiau su darbuotojais kalbėjome, kad pas visus skirtingai – užmiestyje buvo ir 26. Prikrėtė šiais metais šalčiai mums eibių, seniai tokios žiemos nebuvo, bet juk ne kaime gyvename. Tėvai daugelį vaikų iki pat mokyklos durų atveža. O vyresnieji apskritai mieste parūkyti į lauką bėga, o į mokyklą ateiti jau per šalta“, - ironizavo mokyklos direktorė Ramutė Mečkauskienė.

Mokyklos vadovė užtikrino, kad net jei temperatūra nukris dar žemiau ir daugiau tėvų nuspręs vaikams leisti pasilikti namie, visiems atėjusiems pamokos vyks: „Tikrai vaikų atgal nevarysime, juk pareidami jie dar labiau sušaltų, o ir tėvai ne visi turi kur vaikus palikti. Šiaip ar taip, mokytojams juk darbo diena, nepriklausomai nuo temperatūros“.


Šiame straipsnyje: mokyklašaltis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių