Nacionalinėje televizijoje - išskirtinė laida jaunimui

Po šalies nevyriausybinių organizacijų viešo nepasitenkinimo išskirtinių laidų jaunimui stygiumi nacionalinio transliuotojo eteryje, galimybė jaunimui turėti specialiai jiems skirtą laidą tampa reali. Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) šiuo tikslu paskelbė viešą konkursą.

„Pagaliau deklaracijos apie gražią LRT misiją - pirmiausia jaunojoje kartoje ugdyti pilietinės visuomenės vertybes - gali tapti apčiuopiama forma. Žinoma, niekas nesitiki, kad viena laida taps panacėja visoms šių dienų jaunimo problemoms įveikti, tačiau bent jau atsiras galimybė apie tai prabilti patrauklia, jauniems žmonėms suprantama kalba", - teigia Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentas Jonas Okunis.

LSS vadovas pažymi, kad konkurso paskelbimas pats savaime negarantuoja jaunimui tinkamos laidos. Pasak Jono Okunio, labai svarbu užtikrinti būsimos laidos turinio kokybę, aktualumą, atsižvelgti į susidomėjusių moksleivių ir studentų lūkesčius. „Į laidos kūrimą derėtų įtraukti ir aktyvius, kūrybiškus pačių jaunimo grupių atstovus", - siūlo studentų sąjungos prezidentas.

Iniciatyvinė nevyriausybinių organizacijų grupė atliko tikslinę moksleivių ir studentų apklausą, kurios metu teiravosi, kokią laidą šie norėtų matyti. Respondentų nuomone, aktualiausios jaunimui būtų temos, susijusios su jaunųjų talentų sėkmės istorijomis, skirtingais požiūriais į žmones ir aplinką. Taip pat minėtos moksleivių ir studentų dalyvavimo viešajame valstybės gyvenime formos, Lietuvos politinės, ekonominės, socialinės kultūros problemos, aukštojo mokslo reforma.

Rezultatai parodė, kad nemaža dalis apklaustųjų norėtų aktyviai dalyvauti kuriant naują laidą. Apklausoje dalyvavo moksleiviai ir studentai iš visų šalies regionų.

Minėto tyrimo rezultatus šią savaitę planuojama išsamiau pristatyti paskelbto laidų konkurso paraiškų vertintojams. Tikimasi, jog vertindami konkursui pateiktus pasiūlymus jie atsižvelgs į jaunimo nuomonę.

Nevyriausybinės organizacijos dėl išskirtinės laidos jaunimui pradėjo žygius dar šių metų vasarį. Kelissyk buvo oficialiai kreiptasi į LRT, apie tai informuoti ir aukščiausių šalies valdžios institucijų vadovai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių