Nacionalinė moksleivių akademija ieško gabių vaikų

Lietuvos gabių vaikų ugdymo organizacija „Nacionalinė moksleivių akademija" (NMA) skelbia naują moksleivių atranką, kuri šiais metais pirmą kartą bus vykdoma pagal specialiai sukurtą gabių vaikų paieškos - atpažinimo - atrankos programą.

Programoje dalyvauti gali šeštų - dešimtų klasių mokiniai. „Kviečiame visus vaikus, norinčius pasitikrinti savo mokslo žinias ir parungtyniauti su bendraamžiais. Programoje dalyvausiantys vaikai nebūtinai turės stoti mokytis į „Nacionalinę moksleivių akademiją". Svarbu ne laimėti, o dalyvauti", - vaikus drąsina akademijos direktorė doc. dr. Bronė Narkevičienė, parengusi gabių vaikų paieškos programą pagal savo bei užsienio šalių mokslininkų atliktus tyrimus ir patirtį.

Programoje gali dalyvauti ir vienuoliktų bei dvyliktų klasių mokiniai, tačiau į NMA bus priimti tik tie itin gabūs vyresnieji moksleiviai, kurie jau yra pasiekę aukštų akademinių rezultatų, pavyzdžiui, yra respublikinių olimpiadų prizininkai.

Norinčių dalyvauti programoje moksleivių registracija vyksta internetu iki spalio 26 dienos. Vaikams, turintiems fizinę negalią, ir socialiai remtinų šeimų vaikams dalyvavimas programoje yra nemokamas.

„Visi užsiregistravę mokiniai bus pakviesti didaktiniam - psichologiniam testavimui Kaune, Vilniuje ir kitose šalies vietovėse. Apie testų vietą ir laiką informuosime vaikus asmeniškai el. paštu lapkričio 3-5 dienomis, todėl reiktų kruopščiai užpildyti internetinės registracijos formą", - atrankos detales aiškina B.Narkevičienė.

Aukščiausių rezultatų pasiekę vaikai bus pakviesti mokytis NMA. „Tačiau dalyvavimas atrankos programoje gali tapti tiesiog paskata vaikui siekti dar geresnių mokslų rezultatų, o tai ir yra svarbiausia", - sako NMA vadovė.

„Nacionalinės moksleivių akademijos" veikla tęsiasi jau penktus metus. Su šia gabių vaikų ugdymo organizacija jau bendradarbiavo apie pusantro šimto Lietuvos ir užsienio šalių mokslininkų.

„Tokiu specialistų lobynu, kokį pavyko suburti NMA, galėtų didžiuotis bet kuri aukštoji mokykla. Aukštos kvalifikacijos specialistai padeda gabiems vaikams gilintis į juos dominančią mokslo sritį, be to, NMA labai daug dėmesio skiria vaiko asmenybės ugdymui", - sako vieno iš NMA steigėjų, Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams" vadovė Rasa Kubilienė.

Nacionalinėje moksleivių akademijoje vaikai mokosi matematikos, lietuvių filologijos, biochemijos, chemijos, ekonomikos, informatikos, fizikos, muzikos.

„NMA atrandi tai, apie ką anksčiau net nesusimąstei", - savo įspūdžiais apie mokslą akademijoje dalijasi Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos moksleivė Kotryna Vaidžiulytė.

Akademijoje galima mokytis iki dvyliktos klasės, mokymosi trukmė priklauso nuo to, kelintoje klasėje vaikas įstojo mokytis. Rugsėjo - birželio mėnesiais moksleiviai NMA mokosi internetu. Įvertinus mokymosi rezultatus, mokiniai kviečiami į žiemos sesiją Palangoje, pavasario sesiją - Vilniuje arba Kaune, o aktyviausiai NMA internetu besimokantys ir geriausių rezultatų pasiekę mokiniai mokosi dviejų savaičių vasaros sesijoje Nidoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių