Mokiniai pritaria dokumentacijos mažinimui mokyklose

Naujai išrinktas Lietuvos mokinių parlamentas (LMP) pirmadienį  švietimo ir mokslo ministerijai ketina įteikti raštą, kuriame ragina mažinti dokumentų srautą Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose.

LMP mano, kad dėl didelio pedagogų užimtumo tvarkant mokinių pažymių knygeles, pildant anketas bei rašant programas nukenčia mokymo kokybė.

Tyrimai parodė, kad mokytojai daugiausiai laiko skiria įvairių dokumentų tvarkymui. Taip pat pastebėta, kad informacija, kurios reikalaujama, dažnai kartojasi - mokytojas ją turi pateikti kelis kartus. Dėl šios priežasties mažiau dėmesio skiriama pačiam ugdymo procesui," - teigia LMP pirmininkas Simonas Stankus.

Gruodžio 18-19 dienomis įvyko pirmoji penktos kadencijos LMP sesija. Jos metu taip pat buvo svarstytos problemos dėl mokinių kultūrinės veiklos, sveikatos ir saugumo mokykloje.

Į popierizmą mokyklose jau atkreipė dėmesį naujasis švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Vos pradėjęs eiti pareigas, jis sudarė darbo grupę, kuri iki sausio 15 dienos pateiks siūlymus, kaip palengvinti mokytojų darbą drastiškai sumažinant dokumentų gausą.


Šiame straipsnyje: popierizmasmokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių