Per mėnesį „.eu" domenų skaičius išaugo trečdaliu

Už „.eu" domenų registravimą atsakinga institucija EURid visą birželio mėnesį vykdė akciją, kurios metu šie domenai buvo registruojami pigiau. Akcija suskubo pasinaudoti ir lietuviai, per mėnesį užregistravę beveik 1,7 tūkst. domenų.

„Kaip rodo mūsų statistika, didžiąją dalį - apie 80 proc. - naujų domenų užregistravo fiziniai asmenys, gan dažnai rinkęsi domeną su savo pavarde. Mažiau aktyvios buvo įmonės, jau įregistravusios savo „.lt" domenus ir šalia jų pasirinkę europietiškąjį variantą. Tikriausiai tokių veiksmų imasi įmonės, kurios planuoja ar jau žengia į bendrą Europos Sąjungos rinką", - sakė akredituoto „.eu" domenų registruotojo Lietuvoje „Serveriai.lt" projekto vadovė Agnė Kutkauskaitė.

2006 metų balandžio mėnesį pradėtus registruoti domenus lietuviai rinkosi gana vangiai - prieš prasidedant domenų išpardavimui, Lietuvoje buvo užregistruota tik truputį daugiau nei 6 tūkst. šių domenų. Per kelias akcijos savaites šis skaičius išaugo beveik trečdaliu ir pasiekė 7,8 tūkst.

Pagal Lietuvoje registruotų „.eu" domenų skaičių šalis lenkia savo Baltijos kaimynes Estiją ir Latviją bei tokias valstybes kaip Slovėnija ir Bulgarija. Visoje Europoje yra užregistruota 2,8 mln. „.eu" domenų.

Matydama šios akcijos sėkmę, „Serveriai.lt" palankiomis sąlygomis siūlo įsigyti ir „.info" domenus - šie domenai visą liepos mėnesį kainuos 7 litus. „info" domenų visame pasaulyje užregistruota daugiau kaip 5,2 mln., tačiau Lietuvoje jie dar nėra populiarūs - čia jų užregistruota tik apie 1,3 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių