„Langas į ateitį" apdovanotas Europos Komisijos aukso medaliu

Pirmadienį iškilmingoje Europos Komisijos apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje Austrijos sostinėje Vienoje, asociacija „Langas į ateitį" buvo apdovanota aukso medaliu kaip 2008 metų Europos e-įtraukties konkurso nugalėtoja Skaitmeninio raštingumo kategorijoje. Tarp nugalėtojų Lietuva yra vienintelė šalis iš naujai priimtų Europos Sąjungos (ES) valstybių.

Prizas įteiktas asociacijos direktorei Loretai Križinauskienei, kuri sakė, kad šis apdovanojimas pirmiausiai skirtas veržliems Lietuvos žmonėms, kurie siekia žinių ir nori naudotis šiuolaikinėmis technologijomis.

Europos Komisijos 2008 metų e-įtraukties apdovanojimų konkurse dalyvavo 469 projektai, kuriuos pateikė dalyviai iš visų ES ir narių kandidačių valstybių. „Langas į ateitį" spalį pateko tarp geriausiai komisijos įvertintų 35 konkurso finalistų.

Asociacijai apdovanojimas paskirtas už novatorišką informacinių ir komunikacinių technologijų pritaikymą siekiant didinti gyventojų kompiuterinį raštingumą. Daugiau kaip dvejus metus „Langas į ateitį" vykdė ES finansuojamą projektą, suteikusį kompiuterinio raštingumo bei interneto pradmenų žinias daugiau nei 50 tūkst. suaugusių Lietuvos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių