KTU Garbės Daktaro vardas – prof. Manfredui Hovartui

Šiandien 17 val. KTU auloje prasidės iškilmingas KTU Senato posėdis, per kurį Vienos technologijos universiteto prof. Manfredui Horvatui bus įteiktos garbės daktaro regalijos.

KTU garbės daktaro vardas profesoriui suteiktas už nuopelnus vystant Europos technologinių universitetų tarpusavio bendradarbiavimą ir už aktyvią veiklą integruojant Rytų Europos technologinius universitetus į Europos mokslo ir studijų erdvę.

Prof. Manfredas Horvatas gimė 1941 m. birželio 13 d. Vienoje (Austrija). 1969 m. baigė mechanikos inžinieriaus studijas Vienos technologijos universitete. 2006 m. tapo Europinių tyrimų ir technologijų tarptautinės bendrijos profesoriumi ir nepriklausomu ekspertu. 2001 m. jam buvo suteiktas Europinių tyrimų ir technologijų tarptautinės bendrijos garbės profesoriaus vardas.

Prof. Manfredas Horvatas dirbo mokslinį ir pedagoginį darbą Vienos technologijos ir Linzo universitetuose. Nuo 1981 m. iki šiol jis yra Europos techniškųjų universitetų rektorių konferencijos koordinatorius, daugelio strateginių Europos Sąjungos (ES) mokslo vystymo komisijų pirmininkas ir narys. Prof. Manfred Horvat daug laiko ir pastangų paskyrė Rytų Europos šalių integracijai į ES, ypač mokslo ir technologijų srityse.

Garbės profesoriaus vardas Manfredui Horvatui yra suteiktas Vienos technologijos universitete (2001 m.) bei Rusijos Tomsko politechnikos universitete (2006 m.). Profesorius yra šio universiteto valdybos narys. Nuo 2007 m. - Steinbeiso universiteto (Vokietija) Europos programos „Test Engineering" narys ir valdybos patarėjas, daugelio Framework tyrimų tinklo komitetų ir komisijų narys, ekspertas ir koordinatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių