Konstitucijos egzaminas šiemet bus sudėtingesnis

Konstitucijos egzamino užduočių rengėjai ketina didinti testo klausimų skaičių, jų sudėtingumą, taip pat įtraukti į egzaminą klausimus, susijusius su kitais Lietuvos valstybės konstituciniais dokumentais.

Tai paskelbta po ketvirtadienį Vilniuje vykusio susitikimo, kuriame Vilniaus, Mykolo Romerio, Vytauto Didžiojo universitetų bei Teisininkų draugijos atstovai aptarė būsimo Konstitucijos egzamino užduotis.

Kaip pranešė Teisingumo ministerija, vertinant pernai įvykusio Konstitucijos egzamino pirmame ture pateiktų klausimų lygį, pastebėta, jog daugeliui gyventojų jie pasirodė pakankamai lengvi.

Todėl mokslininkų grupė nutarė parengti sąlyginai sunkesnį egzamino testą - jį sudarys ne 25, o 30 klausimų. Teste atsiras klausimų, susijusių ir su kitais Lietuvos valstybės konstituciniais dokumentais - tarpukario valstybės konstitucijomis ar LDK statutais.

„Konstitucijos egzamino užduotys kaip ir praėjusiais metais primins nuotaikingą ir kūrybingą kelionę po Lietuvos Konstitucijos pasaulį. Daugelis šio konstitucinio žygio žingsnių išliks pakankamai lengvi ir drąsinantys. Tik pačioje pabaigoje jie taps kiek sunkesniais. Taip galėsime atrasti geriausiuosius", - teigė vienas egzamino užduočių rengėjų, Teisininkų draugijos pirmininkas Stasys Šedbaras.

Mokslininkai taip pat sutarė, jog antrojo Konstitucijos egzamino turo užduoties forma - esė - taip pat nebus keičiama. Kaip ir praėjusiais metais, konkurso finalininkai turės teisę pasirinkti pageidaujamą esė temą iš kelių galimų.

Pernai rugsėjį Lietuvoje buvo pirmą kartą organizuotas Konstitucijos egzaminas, kurį galėjo laikyti visi norintys savo žinias pasitikrinti piliečiai. Jame dalyvavo per 800 žmonių.

Šiųmečių Konstitucijos egzamino užduočių rengėjai tikisi baigti pradėtą darbą birželio viduryje. Parengtos užduotys bus patikėtos saugoti Teisingumo ministrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių