Konferencijoje – pasiūlymai susigrąžinti emigravusius mokslininkus

Rytoj Užsienio lietuvių rėmimo centras Vilniuje rengia baigiamąją projekto „Protų susigrąžinimo programos parengimas ir įgyvendinimas" konferenciją.

Jos metu bus pristatyta programa su siūlymais, kaip susigrąžinti ir pritraukti į Lietuvą emigravusius lietuvių ir užsienio mokslininkus.

„Nuo 2006-ųjų metų Užsienio lietuvių rėmimo centras ėmėsi iniciatyvos rengti projektą, kurio tikslas - paskatinti užsienio mokslo centruose studijuojančius ir dirbančius Lietuvos piliečius grįžti į gimtinę. Šiuo metu Lietuva susiduria su protų nutekėjimo ir žmogiškųjų išteklių trūkumo problemomis, todėl siekiant paspartinti šalies mokslo ir technologijų plėtrą, svarbu imtis priemonių šioms problemoms spręsti", - sakė projekto vadovas dr. Tomas Žalandauskas.

Konferencijoje taip pat bus pirmą kartą pristatyti išsamūs socialinio tyrimo rezultatai, kurie turėtų atskleisti mokslininkų emigracijos priežastis ir motyvus, Lietuvos mokslo institucijų bendradarbiavimo su užsienyje dirbančiais mokslininkais galimybes bei išvykusių mokslininkų sugrįžimo galimybes.

Pranešimus konferencijoje skaitys Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas prof. Eugenijus Butkus, Socialinių inovacijų instituto ekspertė Laima Nevinskaitė, užsienio mokslininkų vizitų koordinatoriai ir projekto rengėjai. Svečiai iš Tamperės ir Bolonijos universitetų aptars Europos Sąjungos šalių patirtį sprendžiant protų nutekėjimo problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių