Komisija narplios egzaminų detektyvą

Po valstybinio lietuvių kalbos egzamino rezultatų paskelbimo daliai moksleivių išreiškus abejones, esą galėjo būti supainioti egzamino dalių kodai, švietimo ir mokslo ministro įsakymu buvo sudaryta komisija, kuri patikrins šio egzamino pirmosios ir antrosios dalies kandidatų darbų kodus.

Darbą komisija pradėjo šiandien. Ji aiškinsis, ar prie darbo priklijuotas ID kodas atitinka protokolo numerį.

Toks ministerijos sprendimas nudžiugino Lietuvos mokinių parlamentą (LMP).

„Manome, kad nepriklausomos ekspertų komisijos subūrimas egzaminų rezultatams ir darbams patikrinti yra būtinas, siekiant išsklaidyti arba pagrįsti gandus, kilusius dėl egzamino rezultatų teisingumo. Mums labai gaila, kad dėl šio sąmyšio nukenčia tie abiturientai, kurių egzaminų rezultatai atitinka jų darbus, tačiau tik taip įmanoma užtikrinti visapusišką egzaminų skaidrumą" - teigia LMP pirmininkas Laurynas Skendelis.

Mokinių atstovai taip pat tvirtina, kad abiturientams tikrai neteks perlaikyti lietuvių gimtosios kalbos valstybinio egzamino, o darbų kodų ir gautų taškų sumų patikrinimas nepadarys jokios įtakos teisingus įvertinimus gavusių abiturientų egzamino rezultatams.

„Pakartotinės egzaminų sesijos tikrai nebus: nepriklausomų ekspertų komisija tiesiog patikrins visų darbų kodus ir gautų taškų sumas, todėl tiems abiturientams, kurie mano, kad lietuvių gimtosios kalbos egzamino rezultatai atitinka jų žinias, tikrai nėra ko baimintis," - abiturientus ramina LMP Kauno regioninio skyriaus pirmininkas Julius Kaknevičius.

Vakar mokinių parlamento atstovai Nacionaliniam egzaminų centrui, Švietimo ir mokslo ministerijai bei Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui įteikė raštišką poziciją dėl abejotinų lietuvių gimtosios kalbos valstybinio brandos egzamino rezultatų. Jie paprašė suburti nepriklausomų ekspertų komisiją, kuri patikrintų egzaminų kodus ir rezultatus bei savo išvadas pateiktų iki liepos 16 dienos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių