Kolegijose studentų nestinga

Aukštosios neuniversitetinės mokyklos nesiskundžia norinčiųjų studijuoti trūkumu. Pastaruoju metu studijas Lietuvos kolegijose renkasi ir užsieniečiai, rašo dienraštis „Klaipėda".

Į vieną vietą - 7 kandidatai

Rugpjūčio pradžioje šalies universitetuose bus užimtos paskutinės laisvos vietos, kurios liko per bendrąjį priėmimą į aukštąsias mokyklas. Dažnai neradę sau vietos universitetuose, buvę abiturientai pasuka kitu mokslo keliu - teikia prašymą studijuoti kolegijose.

„Norinčiųjų studijuoti turime labai daug", - teigė Klaipėdos kolegijos pavaduotoja akademinei veiklai dr. Giedrė Poderienė. Pasak jos, populiariausiose specialybėse stojamasis konkursas panašus kaip universitete - apie 7 kandidatai į vieną vietą.

Nevalstybinės Socialinių mokslų kolegijos direktorė Nijolė Skučienė pripažino, jog šiemet jų įstaigos populiarumas išaugo dar labiau.

Renkasi vadybą

Kolegijose populiariausios specialybės yra panašios kaip ir universitetuose, o konkursai į jas - didžiausi. Vakarų Lietuvos verslo kolegijoje populiariausia yra statybos verslo vadyba, verslo vadyba, įstaigų ir įmonių administravimas.

Panaši situacija ir Socialinių mokslų kolegijoje.Čia daugiausiai norinčiųjų studijuoti tarptautinio verslo vadybą, teisę, bankininkystę ir finansus.

„Labai liūdna ir keista, tačiau mažai populiarios tokios studijų programos, kaip kompiuterių programavimas ir verslo komunikacijos vadyba", - sakė N.Skučienė.

Klaipėdos kolegijos Pedagogikos fakultete populiariausios - socialinė pedagogika ir kultūrinės veiklos vadyba. Sveikatos fakultete - kineziterapija bei kosmetologija.

Laukia studentų iš užsienio

Studentų mainų programos pamažu įsiūbuoja ir Lietuvos kolegijas. Daugiausiai svetimšalių studentų čia atvyksta iš rytuose esančių valstybių.

„Atrodo, kad norinčių studijuoti užsieniečių turėsime nemažai. Prašymus padavė studentai iš Norvegijos, Indijos, Bangladešo, Turkijos, Nigerijos, Kamerūno. Studijos anglų kalba tarptautinio verslo studijų programos studentams vyks Vilniuje ir mūsų kolegijos filiale", - pasakojo Socialinių mokslų kolegijos direktorė.

Derybas su studentais iš Indijos pradėjo ir Klaipėdos kolegija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių