Klaipėdos rusų partijų ginče dėl mokyklos - kaltinimai provokacija

Dviejų į miesto tarybą išrinktų rusų partijų atstovai susiginčijo, kurie iš jų labiau prisidėjo prie to, jog A.Rubliovo pagrindinei mokyklai galbūt bus suteikta teisė dar bus gyvuoti savarankiškai.

Ginče net nuskambėjo kaltinimai provokacija ir lietuvių bei rusų bendruomenių kiršinimu.

„Labai džiaugiamės, kad valdančioji koalicija priėmė kompromisinį sprendimą dėl A.Rubliovo pagrindinės mokyklos – patikėjo jos bendruomenės parengtu taupymo planu ir veikiausiai dar metus leis įrodyti, kad švietimo įstaiga gali egzistuoti savarankiškai“, - teigė Rusų aljanso frakcijos miesto taryboje vadovas Aleksandras Michailovas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas dar praėjusią savaitę apie tokį valdančiosios koalicijos sprendimą viešai informavo, tačiau pabrėžė, jog lemiamą žodį turi tarti visa miesto taryba.

„Net ir po to, kai meras paskelbė apie sprendimą dėl A.Rubliovo pagrindinės mokyklos, Lietuvos rusų sąjungos atstovas miesto taryboje Vičeslavas Titovas organizavo mitingą. Tai yra kraštutinė kovos priemonė, o kitų jis net nebandė imtis – nesidomėjo mokyklos ekonomine situacija, savivaldybės administracijai nepateikė nė vieno užklausimo. Todėl V.Titovo veiksmus vertiname tik kaip politinę savireklamos akciją ir provokaciją“, - pabrėžė A.Michailovas.

V.Titovas aiškino, kad mitingą organizavo siekdamas išsaugoti mokyklas rusakalbiams vaikams, apginti jų vertybes.

„Mitingą labiau organizavau ne aš, o A.Rubliovo pagrindinės mokyklos vaikų tėvai, bendruomenė. Ir man nereikia savivaldybės administracijai siuntinėti jokių užklausų, nes ir taip viską žinau, juk šešerius metus dirbu Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete“, - aiškino V.Titovas.

Į rusų partijų atstovų ginčą įsiterpė ir miesto tarybos opozicijos lyderis Arūnas Barbšys. „Man gaila, jog Rusų aljansui ir toliau daromos nuolaidos, todėl švietimo sistemos pertvarka iš esmės nesprendžiama“, - konstatavo A.Barbšys.

Rusų aljanso trys politikai priklauso miesto tarybos valdančiajai daugumai. Anksčiau buvo pasigirdę kalbų, kad jie iš pozicijos gali pasitraukti, jei A.Rubliovo pagrindinę mokyklą bus nuspręsta prijungti prie „Santarvės“ ugdymo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja portretas
Теперь ясно, что политики набирают себе очередной рейтинг, а об учителях, учениках и не думают....понятно, где зарыта собака. Вот их(политиков) истиное лицо!!! Не могут поделить сферу власти!!!

asdfg

asdfg portretas
šlykštu ir dar kartą šlykštu.Nesibaigiantys rusų išsidirbinėjimai.Kada būs viso šito pabaiga?

Eugus

Eugus portretas
Да только воз и ныне там....
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių