Klaipėdoje atsiras centras neprigirdintiems vaikams

Klausos negalią turintys jaunuoliai vidurinę galės baigti ir Klaipėdoje. Toks centras turėtų atsirasti po kelių metų.

Šiuo metu vyksta detaliojo plano procedūros, o Klaipėdos apskrities sutrikusios klausos vaikų ugdymo centro statybas planuojama užbaigti jau 2010 metais.

Tačiau jau rugsėjo pirmąją dieną Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinė mokykla darbą pradės 1-ojoje specialiojoje mokykloje. Joje jau baigiamos remontuoti tam skirtos patalpos.

Dabartines Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokyklos patalpas planuojama nugriauti - pastatas trukdo statyti Baltijos prospekto tęsinį.

Vėliau turto atnaujinimo būdu Kretingos gatvėje atsiras visiškai naujas centras, kuriame klausos negalią turintys galės įgyti vakarinį vidurinį išsilavinimą. Po vienu stogu bus ir vertėjų iš gestų kalbos centras.

Kaip teigė Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos direktorė Edita Andrijauskienė, vaikams tokios permainos - tik į gera.

„Kuriame centrą, nes norime, kad vaikai galėtų aktyviai užsiimti popamokine veikla: turėtų skaityklą, interneto prieigą. Dabar mes neturime net sporto salės. O sportui mokykloje skiriamas labai didelis dėmesys. Pagrindinės mūsų sporto šakos - stalo tenisas ir badmintonas. Paprasta mokykla neturi tiek funkcijų", - komentavo E.Andrijauskienė.

Centras klausos negalią turintiems vaikams bus statomas už lėšas pardavus kitus netikslingus miesto pastatus.

Klaipėdoje kol kas nėra nė vienos vidurinės mokyklos vaikams su specialiais poreikiais.

Klaipėdiečiai su klausos negalia, norintys baigti mokyklą uostamiestyje, lanko arba vakarines suaugusiųjų mokyklas, kuriose jiems padeda vertėjai, arba mokosi integruotai bendrojo lavinimo mokyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių