Kiekvienai mokyklai - po filmą „Tūkstantmečio odisėja“

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius kreipėsi į visas šalies mokyklas, šiais mokslo metais jas kviesdamas paminėti Lietuvos vardo tūkstantmetį. Šia proga Švietimo ir mokslo ministerija kiekvienai mokyklai dovanoja kompaktinę vaizdo plokštelę „Tūkstantmečio odisėja. „Vienas vardas - Lietuva".

„Pilietiškumo klausimai ypač aktualūs mūsų visuomenei. Greta reikalingų žinių augančiai kartai būtinos vertybinės nuostatos, pilietinė elgsena. Suprantu, kad išradingi mūsų mokytojai ieškos įvairių būdų ir priemonių siekdami, kad pamokos, renginiai būtų įdomūs, prasmingi. Tikiuosi, kad siekti šio tikslo padės ir kiekvienai Lietuvos mokyklai siunčiama kompaktinė plokštelė", - sako A.Monkevičius.

„Tūkstantmečio odisėja" startuos jau šį sekmadienį, spalio 5 dieną, Klaipėdoje. Tai Lietuvos buriuotojų žygis aplink pasaulį, kurio metu jie aplankys penkis žemynus ir juose esančias lietuvių bendruomenes. Žygio organizatoriai sukūrė šį istorinį įvykį pristatantį filmuką „Tūkstantmečio odisėja. Vienas vardas - Lietuva", tikėdamiesi jog Lietuvos vardas  sujungs ne tik tautiečius visame pasaulyje, bet ir skirtingas kartas.

Švietimo ir mokslo ministerija rekomenduoja šį filmą peržiūrėti per istorijos, pilietiškumo pagrindų, kitas pamokas, Lietuvos vardo paminėjimo renginiuose.

Filmą platina Švietimo aprūpinimo centras.


Šiame straipsnyje: Lietuvatūkstantmentisfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių