Kauno technologijos universitete atidaroma koplyčia

Šiandien Kauno technologijos universitete (KTU) bus iškilmingai atidaryta ir pašventinta šios aukštosios mokyklos koplyčia.

Koplyčia įrengta renovuojamų KTU III rūmų (Laisvės al. 13) pirmajame aukšte. Ji atidaroma Akademinės sielovados grupės, vadovaujamos kunigo Kastyčio Šulčiaus, iniciatyva.

Tikimasi, kad atidarius koplyčią, šie universiteto rūmai taps ne tik kultūriniu, bet ir dvasiniu centru, kuriame akademinė bendruomenė galės susitelkti maldai per mokslo metų pradžios bei kitas didžiąsias šventes.

Universiteto koplyčios atidarymo ir pašventinimo iškilmėse dalyvaus KTU akademinė bendruomenė, Kauno miesto aukštųjų mokyklų kapelionai, akademinių sielovados grupių talkininkai. Susirinkusiuosius sveikins KTU rektorius prof. Raimundas Šiaučiūnas. Koplyčią pašventins Kauno arkivyskupijos vyskupas Jonas Ivanauskas. Iškilmėse taip pat dalyvaus arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius ir buvęs šalies prezidentas Algirdas Brazauskas.

Nuo šiol Kaune veiks jau keturios universitetų koplyčios. Tokie dvasiniai centrai jau kelerius metus maldai ir susikaupimui telkia Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno medicinos universiteto ir Lietuvos žemės ūkio universiteto akademines bendruomenes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių