Kaimo mokyklų vaikams – kalėdinė šventė prezidentūroje

Gruodžio 20 dieną prezidentūroje, prie Kalėdų eglutės jau dešimtą kartą rinksis pirmos šalies ponios Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globojamų kaimo mokyklų vaikai. Kalėdų šventėje dalyvaus Prezidentas Valdas Adamkus su A.Adamkiene.

Iš atokiausių Lietuvos mokyklų prie eglutės šeštadienį rinksis apie 300 antrų-penktų klasių mokinių.

„Ši graži tradicija visiems kartu susiburti prie Kalėdų eglutės tęsiama jau dešimtus metus. Norime, kad vaikai iš mažesnių miestelių ir kaimelių pajustų tikrą šventės šurmulį, pasisemtų įspūdžių bei aplankytų šventiškai pasipuošusią sostinę," - sako A.Adamkienė.

Karnavaliniais rūbais pasipuošę vaikai rinksis Baltojoje salėje, kur susitiks su Kalėdų seneliu, kapitonu Flintu bei parodys savo specialiai šiai šventei paruoštas programėles. Mažieji šventės dalyviai taip pat išvys Keistuolių teatro spektaklį „Geltonų plytų kelias". Po spektaklio vaikai bus pavaišinti saldumynais ir apdovanoti dovanėlėmis.

Į Kalėdų šventę istorinėje Lietuvos Prezidentūroje Kaune taip pat bus pakviesti 70 pradinių klasių mokinių iš Kauno mokyklų. Šventė laikinojoje sostinėje vyks gruodžio 21 dieną, sekmadienį.

Tradicines Kalėdų šventes prezidentūroje A.Adamkienės labdaros ir paramos fondas organizuoja jau dešimt metų. Prezidento rūmus Vilniuje ir istorinę Prezidentūrą Kaune jau yra aplankę daugiau nei 3 tūkst. fondo remiamų mokyklų auklėtinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių