Kaimiečiai turės daugiau galimybių naudotis internetu

Šiais metais šalies Vidaus reikalų ministerija baigs trečiąjį interneto taškų kaimo vietovėse steigimo etapą. Iki liepos pradžios numatoma atidaryti 400 naujų ir modernizuoti virš 80 nuo 2002 metų kaimo vietovėse veikiančių interneto prieigos taškų.

Pasak vidaus reikalų ministro Regimanto Čiupailos,  2002 m. pradėtas projektas išaugo į tankiausią atvirų interneto taškų tinklą Europoje. „Lietuvos kaimuose ir miesteliuose veikia per 800 viešųjų interneto prieigos taškų (VIPT) ir internetas sąlyginai yra arčiausiai kiekvieno lietuvio lyginant su kitomis Europos šalimis", - teigia ministras.

Įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Viešųjų interneto prieigos taškų tinklo plėtra", sukurtas VIPT tinklas plečiamas į nuošalias kaimo vietoves. Naujieji taškai steigiami tose Lietuvos vietovėse, kuriose iki šiol dėl nepakankamų komercinių iniciatyvų ar techninių galimybių nėra viešojo interneto.

Nemokama interneto prieiga bus įrengta kaimo mokyklose, bibliotekų filialuose, bendruomenių centruose, savivaldybių ir „Lietuvos pašto" skyriuose. Tokiuose interneto prieigos taškuose paprastai įrengiama keletas modernių darbo vietų su kompiuteriais. Internetu gali nemokamai naudotis bet kuris asmuo.

„VIPT tinklas" - vienas geriausių pavyzdžių, kaip sprendžiama kaimų ir miestelių atskirties problema. Internetas leidžia net ir mažiausio kaimelio gyventojui jaustis pasaulinio tinklo dalimi, sužinoti visas naujienas ar jas kurti per asmeninius žiniatinklius, aktyviai dalyvauti diskusijose internetiniuose forumuose ar naudotis e-valdymo teikiamais patogumais: užsisakyti pažymas, užpildyti dokumentus ar pajamų mokesčio deklaracijas nevažiuojant į sostinę ar savo savivaldybės centrą", - sakė ministras Regimantas Čiupaila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių