Išrinkta geriausia kompiuterio antivirusinė programa

Nepriklausomus antivirusinių programų tyrimus atliekanti organizacija „AV-Comparatives" išbandė ir įvertino 16 populiariausių antivirusinių programų gebėjimą aptikti naujus, dar nežinomus virusus. Aukščiausią „Advanced+" reitingą pelnė antivirusinė programa „NOD32 Antivirus". Iš kitų testuotų apsaugos priemonių ši programa išsiskyrė itin gerais naujų virusų aptikimo rezultatais ir sparčiu darbu.

Bandymų metu „NOD32 Antivirus" aptiko didžiąją dalį iš daugiau nei 11 tūkstančių nežinomų virusų ir kenkėjiškų programų.

Žemesniu „Advanced" reitingu specialistai įvertino „G-DATA AntiVirusKit", „AVG Anti-Malware", „McAfee VirusScan+" ir „Microsoft OneCare" apsaugos programas.

Dar žemesnį „Standard" įvertinimą pelnė „Avast Professional", „BitDefender AV", „Kaspersky AntiVirus", „Norman ISS AV+AS" ir „Norton Anti-Virus" produktai.

Programoms „Sophos Anti-Virus", „AEC Trust Port AntiVirus", „F-Secure Anti-Virus" ir „MicroWorld eScan Anti-Virus" dėl prastų virusų aptikimo rezultatų ir didžiulio klaidinančių pranešimų apie pavojų skaičiaus neskirtas joks reitingas.

 

„Scanpix" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių