Interneto revoliucija – nuo .com iki .love ir .pepsi

Interneto reguliavimo institucija ICANN ketvirtadienį paskelbė leisianti registruoti naujus interneto domenų vardus, tokius kaip .love ar .pepsi, kurie prisijungs prie .com, .org, .net ir kitų jau egzistuojančių adresų. Tai bus vienas didžiausių pokyčių interneto istorijoje.

„Tai istorinis sprendimas, kuris pakeis interneto išvaizdą ir naudojimą", - konferencijos metu Paryžiuje sakė ICANN vadovas Peteris Dengate'as.

Planuojama, kad 1,3 mlrd. interneto vartotojų galės registruoti naujus interneto domenus jau 2009 metų pabaigoje. Nauji interneto domenai leis įsteigti daugiau interneto svetainių, nes dauguma dabar egzistuojančių domenų adresų jau yra užimti.

Naujų interneto vardų aibėje gali atsirasti vietovardžiai, pavyzdžiui tokie kaip .berlin, taip pat prekiniai ženklai, bendrovių pavadinimai ar net asmenvardžiai. Spėjama, kad numatomos didžiulės naujų adresų kainos greičiausiai atbaidys pavienius asmenis nuo asmeninio interneto domeno įsteigimo, tačiau stambios kompanijos vis dėlto norės užregistruoti savo pavadinimus.

Naujosios ICANN taisyklės pirmą kartą leis užregistruoti interneto vardus ne lotyniškomis raidėmis. Dėl to kai kurios šalys netrukus turės naujus nacionalinius interneto domeno vardus, parašytus tos šalies kalba.

AFP inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių