Įeiti į mokyklą - tik su specialiomis kortelėmis

Nuo šiol Šeškinės vidurinėje mokykloje – pirmojoje sostinėje – vaikai ir darbuotojai į mokyklą pateks tik su specialiomis kortelėmis. 

Mokyklos vadovybė tikina, kad sistema užkirs kelią moksleiviams praleisti pamokas ir padidins jų saugumą, praneša LTV „Panorama“. 

Į šią mokyklą ketvirtadienio rytą mokiniai pateko praėję pro specialius kontrolės, mokinių ir darbuotojų registracijos sistemos terminalus.   Pasak vyresniųjų klasių moksleivių, tai geras būdas mažinti pamokų nelankymą, o pirmosimis dienomis susidarančios grūstys esą vėliau išnyks. 

„Sistema, kol jos nežino mokiniai, gal ir trukdo, bet šiaip turėtų stipriai sumažinti nelankomumą, nes dabar mokiniai nebus taip stipriai įsitikinę, kad, ai, gal mokytoja nepažymės. 

Dabar jau žinos, kad jeigu neatėjo, tai tikrai bus parodyta, kad jų nebuvo tuo metu mokykloje“, – sakė jaunuoliai. 

800 mokinių turinčiai mokyklai sistema kainavo 40 tūkstančių litų, o jos įdiegimui pritarė mokinių tėvų komitetas. 

Kiekvienam vaikui buvo išduota asmeninė įėjimo kortelė, kurią pametus teks pirkti naują. 

Sistema fiksuos, kada moksleiviai atėjo į pamokas ir kada iš jų išėjo, o jeigu vaikas vėluos ar nepasieks mokyklos, apie tai iškart bus informuojami tėvai. 

Pasak mokyklos vadovybės, kontrolės sistema padidins mokinių saugumą. 

„Mokyklose įprasta, kad į mokyklą bet kas negali patekti ir, manau, kad tai yra natūralu. Tai yra saugumo faktorius“, – teigė l. e. p. Šeškinės vidurinės mokyklos direktorė Audronė Janickienė. 

Moksleiviai negalės perbraukti draugų kortelės, nes pro įrengtus vartelius galės patekti tik vienas vaikas. Pasak vadovės, kol kas lankomumo dienyne atsisakyta nebus. 

Ateityje planuojama, kad mokinių kortelės bus naudojamos ir kaip elektroninis bilietas miesto transporte. Jas planuojama pritaikyti ir atsiskaitymams mokyklos valgykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
O kaip patekti svečiams? Kas atvers duris atstumtiesiems, skriaudžiamiems? Mokyklos neturi likti maklerių rankose.

vika

vika portretas
Vėl kokio tėvelio įmonė gavo pelningą užsakymą ir dabar vaikeliai bus kaip kalėjime... Paskui kortelės ims gesti, sistema klysti, tai jau bus nebesvarbu. Svarbu, kad reikės pirkti korteles (kuris vaikas nepameta?), terorizuoti vėluojančius vaikus, gaišinti juos prie įėjimo ir pan. Nemanau, kad mokykla yra kokia prievartos arba griežtos gamybos organizacija, kad reikėtų tokios sistemos

666

666 portretas
irenkit video kameras , kolidoriuose , klasese ,. gale metu dovanokit arba parduokit mokiniams video , tikrai bus dekingi . O mokytojai pajus ka reiskia pagarba mokytojui ir kad is ju niekas nesitycios ir jie bus apsaugoti nuo ligotu vaiku nuo kuriu kencia . Teveliai gales pamatyti savo atzalu elgesi . Policija galetu istirti nusikaltimus ypac profesinese mokyklose , nes visi megejai pasigirti ko pridare . Taip pat siulyciau ivesti teises pamokas nuo 1 klases , tokiu budu isaugtu protinga karta kuri pakeistu salies vidu , nes dabar debiloidu krastas ,.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių