Į mokyklą - su tamsoje šviečiančiais traktoriukais

Kaimo ir rajonų mokyklų mokiniai šiemet sulauks jų saugumą keliuose didinančių dovanų. Žemės ūkio technika prekiaujanti bendrovė „DOJUS agro" mokiniams išdalins 10 tūkst. traktoriuko formos atšvaitų.

Tokią akciją bendrovė rengia pirmą kartą, tačiau „DOJUS agro" generalinis direktorius Audrius Kavaliauskas neabejoja, kad įmonė ir ateityje neliks abejinga kaimo bendruomenei.

Atšvaitai bus dalijami per pirmąją mokslo metų savaitę. „Tai ne reklaminė akcija, o socialinis veiksmas. Esame neabejingi tam, kas dedasi Lietuvos keliuose ir kaimo visuomenėje, - sakė A. Kavaliauskas. - Jausimės padarę gerą darbą, jei su dovanotais atšvaitais kaimo vaikai keliuose jausis saugiau. Atšvaitų dalijimu tiesiog išreiškiame savo poziciją, tai - mažas indėlis į kaimo jaunimo gyvenimą."

Dalis atšvaitų į mokyklas bus pristatyta greituoju paštu, kitus - „DOJUS agro" darbuotojai įteiks, apsilankydami mokymo įstaigose.

Pirmieji per rugsėjo 1 dienos šventę atšvaitų sulauks Šakių r. Aukuro ir Pagėgių savivaldybės Lumpėnų vidurinės mokyklos pradinukai. „Bendradarbiaujame su rajonų savivaldybėmis. Kiek mokyklų gaus atšvaitus, sunku pasakyti, bet jau nuspręsta, kad atšvaitai bus dalinami pradinių klasių moksleiviams", - sakė rinkodaros vadovė Lina Želvytė.

Lietuvoje yra apie 1,5 tūkst. bendrojo lavinimo mokyklų, kuriose mokosi apie 470 tūkst. mokinių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių